З метою дослідження гастроспадщини Житомирської області, ще в березні Баранівку відвідав український шеф-кухар, ресторатор, громадський активіст, блогер та телеведучий Євген Клопотенко. Але в загальному його відео про Кулінарну експедицію Житомирщиною: глибинка регіону, колоритні місцини і традиції не вдалось змонтувати неймовірні страви зі Звягельщини.
Для цього Клопотенко зробив спецвипуск "Врятувати смаки України: неймовірна їжа ЖИТОМИРЩИНИ".
"Нещодавно я їздив в експедицію Житомирщиною і привіз звідти стільки цікавих автентичних рецептів, що не всі вмістилися в один випуск. Тому сьогодні присвячую окреме відео унікальним стравам з Баранівської громади. Зберігаймо і відроджуймо своє разом", - зазначив шеф-кухар.
Журнал Житомира писав про М`ясо з печі, опіканці та підбиванка: гастрономічний тур Євгена Клопотенка на Житомирщині.
Також про Кулінарний тур в Житомирській області: Євгена Клопотенка на Лугинщині частували Мочакою.
Раніше Журнал Житомира писав про Смак божественний: як у Житомирі готували конопляні млинці.