13 березня, 2025
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Культура
  • Кулінарний тур в Житомирській області: Євгена Клопотенка на Лугинщині частували Мочакою

Кулінарний тур в Житомирській області: Євгена Клопотенка на Лугинщині частували Мочакою

  • Фото: Фейсбук громади
  • 13 березня, 2025 16:49

Кулінарна сенсація у Лугинській громаді: Євген Клопотенко відкрив для себе легендарну «Мочаку».

8 березня Лугинська громада Коростенського району перетворилася на центр гастрономічних відкриттів, адже тут із візитом побував Євген Клопотенко – відомий український шеф-кухар, переможець «МастерШеф-5», ресторатор, блогер і телеведучий. Про це повідомляють на сторінці громади у соцмережі. 

Місце зустрічі – село Бовсуни, де Клопотенка радо прийняли знамениті «Бовсунівські бабусі». Ця неймовірна команда хранительок кулінарних традицій познайомила гостя з автентичною місцевою стравою – «Мочакою».

 

Що ж таке «Мочака»

 

Це смачна, ситна страва, яка передається з покоління в покоління та вражає своєю простотою й глибиною смаку. Проте Клопотенко не зупинився лише на ній – йому презентували ще кілька унікальних страв, які, без сумніву, залишилися в серці гостя.

  • Співали народних пісень;
  • Демонстрували традиційні ремесла;
  • Готували разом із гостем;
  • Насолоджувалися смаком і українською гостинністю.

Найголовніше – наша «Мочака» тепер має шанс зазвучати на всю Україну! Те, що ці рецепти більше не залишаться лише у межах громади, – це справжній подарунок нашій культурі.

Лугинщина має чим здивувати світ. І хто знає, можливо, зовсім скоро «Мочака» стане новим кулінарним брендом України.

Журнал Житомира повідомляв, про гастрономічний тур Євгена Клопотенка на Житомирщині: куштував м`ясо з печі, опіканці та підбиванку.

Також писали про Смак божественний: як у Житомирі готували конопляні млинці.

Поділитись

Новини по темі: