24 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • У Житомирі відкрилася скандальна заправка UPG: люди влаштували протест і не пропускали водіїв. ВІДЕО

У Житомирі відкрилася скандальна заправка UPG: люди влаштували протест і не пропускали водіїв. ВІДЕО

  • 8 липня, 2020 8:34
У Житомирі на проспекті Незалежності днями відкрилась заправка UPG. Місцеві жителі, котрі виступали проти побудови АЗС впродовж багатьох місяців, знову влаштували протест.

Як повідомляється в сюжеті СК1, люди не впускали автівки, які намагалися заїхати та заправитись.
 

«Усі випаровування і токсичні речовини від бензину і будь-якого іншого палива, можуть у вигляді випарів осідати у дворі, а там грають діти. 10 метрів до дитячого майданчика», – розповів учасник акції Максим.


Представники ж АЗС кажуть, що все погоджено і побудовано законно.
 

«Були автомобілі, які заїздили. Люди висловлювали свою негативну позицію до даних громадян, що вони обмежують їхній вибір, створюють перешкоди в русі транспортних засобів. А з цими людьми вже говорять не перший рік, а в них тільки позиція ні. Заправка збудована відповідно до діючих стандартів», – повідомив представник АЗС Сергій Кондель.

 


Нагадаємо, жителі мікрорайону міськмолзаводу виступають проти будівництва на проспекті Незалежності, 29 нової АЗС. 31 жовтня 2019 року протестуючі житомиряни прийшли на сесію міської ради. Депутати проголосували за скасування містобудівних умов на земельній ділянці по проспекту Незалежності, 29, де хотіли звести автозаправку. Крім того, міськрада запропонувала ТОВ «Юпіджі» укласти договори міни земельної ділянки. Пізніше суд тимчасово призупинив дію рішення сесії про скасування містобудівних умов. Після цього продовжилися будівельні роботи, які привели до конфлікту між місцевими жителями і «тітушками», що охороняють територію навколо майбутньої АЗС. У Житомирі 27 листопада 2019 року зібрали позачергову сесію міської ради, під час якої депутати не підтримали заборону на будівництво скандальної АЗС. Увечері 3 січня на місці будівництва АЗС знову відбулися зіткнення.
Поділитись

Новини по темі: