28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Проти будівництва АЗС: житомиряни прийшли за допомогою до депутатів облради

Проти будівництва АЗС: житомиряни прийшли за допомогою до депутатів облради

  • 12 листопада, 2019 12:20
Житомиряни, які мешкають поряд із будівництвом автозаправного комплексу UPG на проспекті Незалежності, прийшли на сесію обласної ради. Люди вимагають зупинити будівництво скандальної заправки та звернулися до депутатів з вимогою відреагувати на проблему.

Також присутні мешканці розповіли про конфлікти та сутички які сталися протягом останніх днів з невідомими людьми спортивної зовнішності, передає Житомир лайф.
 

«Наші судові позови й звернення розглядаються вже понад пів року. Депутат міської ради Владислав Пучич повідомив про фальсифікацію протоколу громадських слухань, але в поліції з нами навіть не говорили. Зверніться, будь ласка колективним зверненням до ТОВ UPG з вимогою погодитися на заміну земельної ділянки та тим самим вичерпати конфлікт. Хай не привозять сюди молодих людей характерної зовнішності, які ображають наших жінок. Вони приїхали сюди на автомобілях з номерами інших регіонів. Ми всі розуміємо для чого вони приїхали сюди. Хай не провокують конфліктні ситуації», – заявив під час сесії житомирянин Олександр Литвинчук.


«Ми ходимо з кабінету в кабінет і нам всі говорять що нас це не стосується. Я на власні очі бачила як штовхали жінку і кидали в бруд. Я вас запрошую. Встаньте з ваших зручних крісел і подивіться що там відбувається», – звернулася до депутатів місцева жителька.

Люди також акцентували увагу депутатів на тому, щоб останні звернулися до обласної прокуратури, яка може накласти арешт на земельну ділянку доки у рамках відкритого кримінального провадження проводять усі необхідні експертизи та перевірки

Депутати таке прохання житомирян підтримали та проголосували більшістю голосів. Але також зауважили, що питаннями міста має займатися міська рада і міський голова.

Як повідомляв «Журнал Житомира», 31 жовтня депутати міської ради проголосували за скасування містобудівних умов на земельній ділянці по проспекту Незалежності, 29, де хочуть звести автозаправку. Крім того, міськрада прийняла запропонував ТОВ «Юпіджі» укласти договори міни земельної ділянки.

Нагадаємо, жителі мікрорайону міськмолзаводу виступають проти будівництва на проспекті Незалежності, 29 нової АЗС. 3 жовтня біля будівлі міської ради житомиряни влаштували акцію протесту проти будівництва заправки. На ситуацію відреагував Сергій Сухомлин та зазначив, що міська влада усіляко сприятиме вирішенню конфлікту. 22 жовтня протестувальники перекривали проспект Незалежності. 31 жовтня протестуючі житомиряни прийшли на сесію міської ради.
Поділитись

Новини по темі: