29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Скиди стоків в Тетерів: житомирська прокуратура відкрила кримінальну справу і шукатиме винних

Скиди стоків в Тетерів: житомирська прокуратура відкрила кримінальну справу і шукатиме винних

  • 21 вересня, 2021 12:42
Житомирська окружна прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактами скиду КП "Житомирводоканал" неочищених стоків в річку Тетерів. Про це повідомляється на сайті обласної прокуратури.
 

"Житомирською окружною прокуратурою за результатами вивчення численних повідомлень в засобах масової інформації зареєстровано кримінальне провадження за фактом забруднення річки Тетерів. Внаслідок неодноразового виходу з ладу обладнання каналізаційної насосної станції міста Житомира, систематично здійснюється скид неочищених стічних вод в річку Тетерів", - йдеться у повідомленні.


Окружною прокуратурою з метою встановлення винних та притягнення їх до передбаченої законом відповідальності зареєстровано кримінальне провадження за ч. 1 ст. 242 КК України (порушення правил охорони вод).

Наразі досудове розслідування триває. 

"Із залученням спеціалістів Державної екологічної інспекції Поліського округу встановлюються обставини скоєного злочину та причини, внаслідок яких відбувається забруднення річки Тетерів стічними водами", - додали в прокуратурі. 
 

Що сталося


7 серпня на головній каналізаційній насосній станції Житомира сталася аварія, в результаті якої стоки кілька днів зливали в річку. Збитки оцінили в 23 млн грн.

30 серпня на каналізаційному колекторі діаметром 1000 мм, який транспортує стоки до ГКНС, стався порив.

18 вересня на ГКНС сталася аварійна ситуація, внаслідок якої неочищені стічні води почали потрапляти в річку Тетерів.
Поділитись

Новини по темі: