29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Чергова аварія на головній КНС Житомира: стоки знову полились у Тетерів. ФОТО

Чергова аварія на головній КНС Житомира: стоки знову полились у Тетерів. ФОТО

  • 20 вересня, 2021 9:12
Зранку 18 вересня Державна екологічна інспекція заявила, що на КП «Житомирводоканал» сталася аварійна ситуація, внаслідок якої неочищені стічні води почали потрапляти в річку Тетерів.
 

«На телефон «Гарячої лінії» Інспекції повідомили, що знову на ГКНС КП «Житомирводоканал» сталась аварійна ситуація, і як вже стало для цього підприємства нормою - розпочато скид неочищених стічних вод в річку Тетерів», - інформує екологічна інспекція Поліського округу.




Водоканал підтвердив факт аварії на головній каналізаційні насосній станції міста.
 

«Вийшло з ладу обладнання, яке забезпечувало перекачування стоків зі станції на очисні споруди каналізації: о 3:00 було вимкнено головний насос унаслідок його некоректної роботи і запущено резервний, о 6:00 - з ладу вийшов і резервний», - повідомили на підприємстві.


О 13:49 на сторінці водоканалу в соцмережі заявили про відновлення роботи насосного обладнання. Після цього станція продовжила транспортування стоків на очисні споруди каналізації.




 

«7 годин знадобилося нашим працівникам, щоб відновити роботу першого насосного агрегату, який вийшов з ладу на ГКНС і налагодити процес транспортування стоків на очисні споруди каналізації. Через 12 годин безперервної роботи було запущено другий насос» - йдеться у повідомленні водоканалу.


Державні інспектори з охорони в навколишнього природного середовища відібрали проби води для визначення в ній вмісту забруднюючих речовин та вжиття в межах повноважень відповідних заходів.

Нагадаємо, 7 серпня на головній каналізаційній насосній станції Житомира сталася аварія, в результаті якої стоки кілька днів зливали в річку. Збитки оцінили в 23 млн грн. 30 серпня на каналізаційному колекторі діаметром 1000 мм, який транспортує стоки до ГКНС, стався порив.

Поділитись

Новини по темі: