24 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Через локдаун Житомир вчасно не отримав 50 нових тролейбусів

Через локдаун Житомир вчасно не отримав 50 нових тролейбусів

  • 4 грудня, 2020 8:33
У Житомир остання партія тролейбусів, яких місто замовило 50 у білоруського виробника, прибуде в місто на початку 2021 року через локдаун у країнах, де виготовляють до них запчастини.

На цьому наголосив мер Житомира Сергій Сухомлин в інтерв'ю інформагенству "Укрінформ".
 

"По тендеру було 49 тролейбусів, але завдяки економії ми додатково підписали угоду про ще 1 тролейбус і запчастини на решту суми. На даний момент до міста прибуло 27 тролейбусів. 23 листопада мали прийти ще 11, але через те, що в Європі деякі підприємства з постачання запчастин не працюють, то білоруси відтермінували цю поставку на першу половину грудня. Після цих 11 в місті буде вже 38 тролейбусів. Остання партія запланована на січень – початок лютого", – розповів мер.


За його словами, всі мости та комплектуючі для тролейбусів виготовляють у Німеччині, де під час повного локдауну частина підприємств кілька місяців не працювали.

Перша партія білоруських тролейбусів прибула в Житомир 30 червня. База виробництва транспортних засобів – це білоруське підприємство "Белкомунмаш", а фінальна збірка проходить у Луцьку.

Як повідомляв "Журнал Житомира", Житомирське трамвайно-тролейбусне управління підписало договір позики з ЄБРР на придбання нових тролейбусів. На реалізацію проекту передбачається 12 мільйонів євро, з яких 2 мільйони грантова складова. У квітні 2019 року на сайті Європейського банку реконструкції і розвитку оголосили тендер на закупівлю нових тролейбусів для Житомира. Тендер виграла білоруська компанія "Белкомунмаш". 3 жовтня 2019 року під час Форуму регіонів України та Білорусі була підписана угода на закупівлю тролейбусів БКМ.
Поділитись

Новини по темі: