19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Нові житомирські тролейбуси скоро почнуть працювати на маршруті №1. ФОТО

Нові житомирські тролейбуси скоро почнуть працювати на маршруті №1. ФОТО

  • 30 червня, 2020 12:42
Найближчими днями Житомиром почнуть курсувати перші 5 із 50 тролейбусів білоруського виробництва. Новенькі тролейбуси будуть працювати на маршруті №1.

30 червня на площі Перемоги транспортні засоби передали комунальному підприємству "Житомирське трамвайно-тролейбусне управління", передає Укрінформ.
 

"У минулому році у нас проходив економічний форум (другий Форум регіонів України та Республіки Білорусь – ред.) і тоді ми підписували меморандум про постачання тролейбусів для міста Житомира. Сьогодні ми перші 5 тролейбусів передаємо нашому комунальному підприємству для того, щоб через декілька днів вони вже вийшли на маршрути міста Житомира", - зазначив мер Житомира.


Гарантія на кузов тролейбуса становить 12 років, на всі основні вузли та агрегати 3-5 років.

"Повна гарантія без обмеження пробігу – це 24 місяці з моменту запуску в експлуатацію", - сказав директор "БКМ-Україна" Микола Романюк.

Водії Житомирського трамвайно-тролейбусного управління говорять, що нові тролейбуси значно зручніші, ніж ті, якими вони їздять зараз. Зокрема, транспортні засоби можуть проїхати на акумуляторній батареї 500 метрів, якщо на дорозі трапляються аварійні ситуації. Крім того, вони обладнані кондиціонерами, камерами спостереження, відкидним пандусом.

Як повідомляв "Журнал Житомира", Житомирське трамвайно-тролейбусне управління підписало договір позики з ЄБРР на придбання нових тролейбусів. На реалізацію проекту передбачається 12 мільйонів євро, з яких 2 мільйони грантова складова. 

У квітні на сайті Європейського банку реконструкції і розвитку оголосили тендер на закупівлю нових тролейбусів для Житомира. Тендер виграла білоруська компанія "Белкомунмаш". 3 жовтня 2019 року під час Форуму регіонів України та Білорусі була підписана угода на закупівлю тролейбусів БКМ. Вартість одного тролейбуса складає 190 тисяч євро.













Фото: Ірина Чириця. Укрінформ
Поділитись

Новини по темі: