26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Нова розмітка на головному майдані Житомира: реакція водіїв на нововведення. ВІДЕО

Нова розмітка на головному майдані Житомира: реакція водіїв на нововведення. ВІДЕО

  • 15 листопада, 2019 13:16
  • 2
З 13 листопада у центрі Житомира діє нова схема руху транспорту. Змінене коло, додаткові паркомісця, вільний простір – такий вигляд сьогодні має майдан Соборний.

Нова розмітка на головному майдані міста викликала хвилю обговорень серед містян. Зокрема дехто нарікав на «тягнучки» на заїзді з прилеглих вулиць, передає Житомир інфо.

Зранку 15 листопада журналісти перевірили, як рухаються машини за новою схемою. Заторів немає, є вільні паркомісця.

«Не подобається. Мало місця, це таке придумали, велика площа, а для чого буде цей майданчик? Для того, аби якісь квіточки вирощувати… Раніше було краще, продовження цього кругу було, він був овальний, пропускна здатність була більша. Зараз почнуться ці пробки, зима почнеться. Громадський простір на площі… Хіба громадський простір має бути більший, аніж проїзна частина. Це не правильно, я так вважаю. Це все нове, і ми подивимось, воно себе покаже», – говорить водій Геннадій.
 

«Все гарно, дуже подобається», – ‎каже Євгеній.

«Ну, вчора у Facebook багато хто був у шоці, тому поки зарано щось говорити‎», – ділиться водій Сергій.

«Взагалі – нічого в принципі. Думаю, якщо взимку встановлять вказівники, то буде супер. Ми живемо по-європейськи, й треба рухатися тільки вперед. Я думаю, це супер. Тут завжди дуже багато машин, і всі паркуються як попало. Ми тут ходимо на англійську мов,у і припаркуватися тут була завжди проблема, а зараз ідеально. Можна не турбуватися, що тебе заставляють, що ти не маєш змогу виїхати. Доступно, поки тут навіть контролюється, що навіть місця для людей з інвалідністю вільні», – ‎ділиться Ірина.

«‎Сьогодні ввечері буде потік з Києва, думаю, все покаже. В принципі нормально, рух ненасичений поки що в принципі більш-менш», – ‎каже водій Антон.

«‎Мені подобається розмітка, подобається додаткові паркомісця. Можливо, буде якийсь вільний простір з боку, це добре», – ‎говорить Георгій.

Нагадаємо, нова розмітка нанесена на півроку, а вже з весни на майдані можуть з'явитися додаткові пішохідні переходи. Реорганізація транспортного руху допоможе створити вільний простір на майдані Соборному, який житомиряни зможуть використовувати для різних активностей. Нову схему руху не затверджувала патрульна поліція, проте після внесення правок і виправлення недоліків, правоохоронці дали «зелене світло» на реалізацію проєкту.
 




ФОТО: Житомир інфо
Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

16 листопада, 2019 0:52:45

Чудове рішення!

17 листопада, 2019 14:33:53

жахлива розмітка, нехай тепер за свій рахунок перероблюють назад. Зробити з великої площі, таке мале коло, щоб люди не могли нормально проїхати, це вищий пілотаж ідіотизму.

18 листопада, 2019 16:06:37

Розмітка найкраща, що колись існувала в Житомирі.