20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Нові знаки та розмітка: центральний майдан Житомира готують до зміни схеми руху

Нові знаки та розмітка: центральний майдан Житомира готують до зміни схеми руху

  • 16 жовтня, 2019 14:30
16 жовтня на майдані Соборному в Житомирі встановили нові дорожні знаки, а вже завтра, 17 жовтня, розпочнуть наносити розмітку за новою схемою дорожнього руху.

Про це заступник мера Житомира Дмитро Ткачук розповів у коментарі сайту Житомир інфо.
 

«Розмітка, планується, буде наноситися завтра, вже сьогодні частково проводиться монтаж знаків. Думаю, з понеділка ми будемо мати оновлену організацію руху на майдані Соборному. Основні елементи будуть наноситися в нічний час. Тобто основні лінії, які даватимуть контур, – вночі, а організація паркомісць буде проводитися вдень. Ніяких перекриттів пов'язаних з нанесенням розмітки у години пік або вдень не планується. Сама вартість нанесення дорожньої розмітки становить близько 50 тис. грн», – говорить заступник Житомирського міського голови Дмитро Ткачук.


Згідно з оновленою схемою, коло, за яким рухається транспорт, зменшать та перенесуть ближче до театру. Схема руху наноситься на пів року, а вже з весни на майдані можуть з'явитися додаткові пішохідні переходи.

За словами Ткачука, реорганізація транспортного руху допоможе створити вільний простір на майдані Соборному, який житомиряни зможуть використовувати для різних активностей.

«Приклади, як воно може бути організовано, було продемонстровано минулого місяця, коли проводився тижневий захід «ПАРКування Соборного». Вільний простір було організовано, як публічний простір з рядом активностей, скверами для дозвілля – активного та пасивного», – говорить заступник Житомирського міського голови.

Нагадаємо, весною 2019 року у Житомирі відбувся всеукраїнський містобудівний конкурс на кращу концепцію реконструкції центральних майданів міста - Соборний та Перемоги. Переможцем стала проектна пропозиція ЛКП «Інститут просторового розвитку». Проектом пропонується зменшити автомобільне кільце на Соборній площі, а вільні зони перетворити на локації для відпочинку.

Нові знаки на Соборному







ФОТО: Житомир інфо


Нова схема руху на Соборному майдані

Клікабельне
Поділитись

Новини по темі: