25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Експеримент вдався? Частину головного майдану Житомира на 2 дні перетворили у громадський простір. ФОТО

Експеримент вдався? Частину головного майдану Житомира на 2 дні перетворили у громадський простір. ФОТО

  • 23 вересня, 2019 11:34
  • 2
На 2 дні частину центрального майдану Житомира, яка раніше використовувалась як парковка, перетворили у громадський простір. Захід "ПАРКування Соборного" протягом вихідних зацікавив сотні житомирян.

На невеликій площі організатори змогли вмістити декілька зон відпочинку, парк, зону для занять спортом, сцену, також була кав'ярня і скейт-парк, який "зацінили" юні житомиряни.



На майдані проходили майстер-класи, воркшопи, лекторії, спортивні заходи, презентації проєктів та досліджень, показ фільмів, квести.

В цілому ідея заходу "ПАРКування Соборного" полягала в тому, щоб показати жителям Житомира, що центральна площа міста може служити не тільки транспортною розв'язкою, а й ще центром дозвілля та відпочинку.



Громадський простір може чудово сусідити з автомобілями, за умови грамотного планування та організації. Це довів тимчасовий громадський простір, який ніяк не вплинув на рух автомобілів на Соборному. Можливо, в майбутньому "автомобільна" частина площі Соборної зменшиться і з'явиться повноцінна зона відпочинку для пішоходів. До речі, саме це пропонується в концепції реконструкції центральних площ Житомира.

"ПАРКування Соборного" - всього лише експеримент. Конструкції на Соборному вже почали розбирати, і скоро головний майдан Житомира повернеться до звичного життя.











































ФОТО: Житомирська міськрада
Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

23 вересня, 2019 16:27:59

Чудово!

вовчик
24 вересня, 2019 20:10:39

на площади Победы на парковке есть место и сделать там скверик психи...