2 травня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • «Житомирський стрілок» Анатолій Захаренко на суді заявив, що захисники не дають йому сказати правду

«Житомирський стрілок» Анатолій Захаренко на суді заявив, що захисники не дають йому сказати правду

  • 24 листопада, 2021 8:59
23 листопада у Богунському районному суді Житомира продовжили розгляд справи "житомирського стрілка" Анатолія Захаренка, якого звинувачують у вбивстві семи осіб.

Як повідомляє "Суспільне", на суд не з'явився представник потерпілих Ярослав Ілляш, тому за погодженням всіх сторін вирішили не проводити слідство, тобто не розглядати справу по суті.



Суд постановив відкласти розгляд справи на 3 грудня і надати для ознайомлення захиснику обвинуваченого всі необхідні документи.

Також на засіданні Анатолій Захаренко зробив заяву, сказавши, що захисники не дають йому сказати правду про те, чому з місця злочину зникла зброя. Захаренко каже, що подаватиме до Європейського суду заяву зі скаргою на катування, а також скаржитиметься на бездіяльність прокурора.



Прокурор Валерій Сагадін сказав, що 26 листопада спливає термін тримання Захаренка під вартою, тому прокурор клопоче, щоб Захаренку продовжили тримання під вартою ще на 60 діб.

Суд постановив, що новий запобіжний захід Анатолію Захаренку обиратимуть 24 листопада.
 

Фото: Суспільне
 

Передісторія


На Житомирщині у ніч проти 22 травня 2020 року чоловік з рушниці розстріляв компанію друзів, яка приїхала до нього на відпочинок.

За фактом масового вбивства затримали 58-річного Анатолія Захаренка. Йому оголосили підозру в умисному вбивстві.

Всі загиблі – або ветерани війни, або чинні військовослужбовці Нацгвардії.

За час слідства у справі провели понад дві сотні експертиз. За результатами психіатричного обстеження Захаренка визнали осудним. Анатолію Захаренку загрожує довічне ув'язнення.

Вадим Федюнін, який вижив під час стрілянини в Новоселиці, на суді розповів свою версію подій.

В травні 2021-го Анатолій Захаренко вперше виступив на суді
Поділитись

Новини по темі: