23 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Вбивство сімох на озері: в Житомирі допитують єдиного живого свідка

Вбивство сімох на озері: в Житомирі допитують єдиного живого свідка

  • 10 лютого, 2021 15:16
У Богунському районному суді Житомира 10 лютого проходить засідання у справі про вбивство 7 людей на ставку та допитують свідка Вадима Федюніна, який єдиний із компанії відпочивальників залишився живим.

Федюнін розповів, що з обвинуваченим Анатолієм Захаренком знайомий понад 15 років, вони перебували у дружніх стосунках, і з друзями він часто їздив до нього на ставок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За словами свідка, 21 травня 2020 року вони з товаришами, які повернулися з ротації із зони ООС, поїхали двома автомобілями на відпочинок у Новоселицю. Спочатку прибули на ставок, який орендував Роман Ханенко, бо, як каже Федюнін, Ханенко зателефонував, що у Захаренка була поліція (у справі про затримання поліцейського, який вимагав у нього хабар – ред.).

Згодом компанія перебралася на водойму до Захаренка, де всі рибалили, спілкувалися, вечеряли. Федюнін каже, що коли пішов спати, у бесідці залишався Андрій Москалець, а Ескандер Османов ставив поруч на дворі розкладачку.

У кімнаті будиночка, де ночували гості, Федюнін почув постріли і стверджує, що чув голос обвинуваченого. За його словами, згодом Захаренко зайшов у будинок з рушницею і вистрелив у Романа Ханенка, який вийшов тому назустріч, а потім - у Віталія Вульчина. Далі свідку вдалося втекти у напрямку села Новоселиця й по дорозі він чув періодичні постріли за собою.

Федюнін розповів, що поліцію та «швидку» викликали вже у селі. Потім він із чоловіком, який викликав допомогу, поїхав на місце події, де дізнався про загибель своїх товаришів, а під ранок його доставили у Житомир у поліцію.

Очевидець стверджує, що при собі відпочивальники мали чотири одиниці зброї. Крім того, у них були три квадрокоптери. Він говорить, що у Захаренка була двоствольна мисливська рушниця, а також він володів тепловізором, і каже, що того дня підозрюваний вживав спиртне та наркотики.

Допит свідка тривав більше години. Суд пішов на перерву.
 

Передісторія


На Житомирщині у ніч на 22 травня 2020 року чоловік з рушниці розстріляв компанію друзів, яка приїхала до нього на відпочинок. Лише одній людині вдалося втекти.

За фактом масового вбивства затримали 58-річного Анатолія Захаренка. Йому оголосили підозру в умисному вбивстві.

Всі загиблі – або ветерани війни, або чинні військовослужбовці Нацгвардії. 26 травня загиблих нацгвардійців поховали на Лісовому кладовищі в Києві.
Поділитись

Новини по темі: