19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Вирішив захищатися: обвинувачений у вбивстві 7 людей Анатолій Захаренко вперше виступив на суді. ВІДЕО

Вирішив захищатися: обвинувачений у вбивстві 7 людей Анатолій Захаренко вперше виступив на суді. ВІДЕО

  • 21 травня, 2021 15:55
Підприємець Анатолій Захаренко, який розстріляв рік тому у селі Новоселиці на Житомирщині цілу компанію друзів-киян, серед яких були нацгвардійці та учасники АТО, вперше виступив на суді. 

Як повідомляють "Надзвичайні новини", нині чоловік у передінфарктному стані. За словами адвокатки, яка його захищає, він відмовився від госпіталізації, аби не затягувати судове провадження, аби він мав змогу надати покази.

Анатолій Захаренко був знайомий з кількома загиблими і не раз приймав їх на відпочинок та ночівлю у своїх гостьових будиночках. Розповідає, що стиль життя цих людей йому не подобався, хоча він приймав всіх.
 

"Вони воюють, у них психіка порушена... Там половина з них - кінчені наркомани. Завжди коли приїжджали - курили бульбулятори", - розповів на суді Захаренко.

 

Того дня двоє знайомих йому чоловіків привезли шістьох незнайомців без попередження, святкували день народження.
 

"Якраз того дня Захаренко здав слідчим ДБР місцевого керівника поліції, бо той вимагав щомісячну данину. Копа взяли на гарячому, цілий день тривали слідчі дії. Того ж вечора до господаря ставка і приїхали незвані гості. Коли більшість гостей пішли спати, з одним із гостей у господаря сталася серйозна розмова. Він дорікнув, що той здав поліцейського з хабарем, і заявив, що Захаренко має наступного ж ранку написати заяву до поліції, що він позичив гроші. На відмову робити це чоловік почув: "Ти сам собі підписав вирок", - йдеться у сюжеті.


Захаренко запевняє, що гості стріляли в нього перші. Тоді він побіг за рушницею і вирішив захищатися. Після кривавого побоїща чоловік сам викликав поліцію.

Оголосити своє рішення судді планують вже наступного місяця.
 

Передісторія


На Житомирщині у ніч проти 22 травня 2020 року чоловік з рушниці розстріляв компанію друзів, яка приїхала до нього на відпочинок.

За фактом масового вбивства затримали 58-річного Анатолія Захаренка. Йому оголосили підозру в умисному вбивстві.

Всі загиблі – або ветерани війни, або чинні військовослужбовці Нацгвардії.

За час слідства у справі провели понад дві сотні експертиз. За результатами психіатричного обстеження Захаренка визнали осудним. Анатолію Захаренку загрожує довічне ув'язнення.

Вадим Федюнін, який вижив під час стрілянини в Новоселиці, на суді розповів свою версію подій.
Поділитись

Новини по темі: