23 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Нова автобусна мережа почне працювати в Житомирі з жовтня: в мерії назвали причину

Нова автобусна мережа почне працювати в Житомирі з жовтня: в мерії назвали причину

  • 14 вересня, 2021 17:07
Нова автобусна мережа у Житомирі почне працювати з 2 жовтня, хоча згідно з рішенням виконавчого комітету повинна була бути запроваджена ще з 10 вересня

Про це в коментарі Житомир інфо повідомив начальник управління транспорту і зв’язку Житомирської міської ради Костянтин Підпокровний.
 

«Якщо бути більш коректними, то не менше ніж за місяць ми оголосили зміни до автобусної мережі, тобто з 10 (вересня), тобто це може бути й з 12, 15, 25 і так далі... Можливо, трошки коректніше переписати, що після 10-го. Після того, як було прийнято рішення виконавчого комітету про затвердження змін до автобусної мережі, управлінням почато процедуру проведення конкурсу, як це було оголошено на виконкомі. Третього вересня процедурно завершився термін прийняття документів перевізників на участь у конкурсі. На даний час проходить процедура перевірки документів поданих на участь у конкурсі. 20 вересня відбудеться безпосередньо процедура проведення конкурсу, на якому визначиться той чи інший перевізник, який буде обслуговувати маршрути, а це всі маршрути, які є у нас в мережі - 20 маршрутів. Всі там, де закінчується термін дії договору. Після того дане рішення буде затверджено виконавчим комітетом і потім відбудуться фактичні зміни паралельно з підписанням нових договорів за результатами конкурсу. Орієнтовна дата зараз визначена - це 2 жовтня», - каже начальник управління.


За словами Костянтина Підпокровного, усі заявки на конкурс надійшли від старих перевізників, хто на які маршрути претендує - дізнаються 20 вересня під час конкурсу. 

Втім, він зауважив, що частина учасників конкурсу придбали новий транспорт, зокрема це автобуси MAN та Volvо. З перевізниками, у яких транспорт відповідає вимогам підписуватимуть договір на 3-5 років.

Нагадаємо, переможці конкурсу зобов'язані: встановити на кожен автобус обладнання GPS-моніторингу, обладнання автоматизованої системи обліку оплати за проїзд, автоматичні засоби звукового інформування, відеореєстратори, екіпірувати автобуси логотипами перевізника та символікою міста, забезпечити водіїв уніфікованою формою.
 

Нова автобусна мережа

 
  • З’являється новий автобусний маршрут Крошня-Богунія-Корбутівка. Раніше подібний маршрут існував, однак пролягав через центр. Автобусний маршрут №3 напряму сполучатиме Крошню, Богунію і Корбутівку через проспект Незалежності та Західне шосе.
  • Маршрут №44 рухатиметься по-новому: міське кладовище – Велика Бердичівська – Вітрука – Сльоти – вул. Бориса Тена.   
  • Також вулиці Бориса Тена та М. Шептицького, що на Богунії, сполучатиме маршрут №11.
  • Маршрут №5 рухатиметься так: Майдан Сосновий – майдан Путятинський.




Залишаться без змін лише маршрути: №1, 7, 8, 26, 33 та 58.

До міської мережі також планують включити нові автобусні маршрути "Обласна дитячі лікарня – Інститут Полісся" та "Богунія – Обласна дитяча лікарня".


Детально про всі зміни за посиланням.


Поділитись

Новини по темі: