20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Житомирський прапор-велетень стане одним з найдорожчих в Україні

Житомирський прапор-велетень стане одним з найдорожчих в Україні

  • 28 липня, 2021 8:56
До 30-річчя Незалежності України мінімум у 17 областях України, зокрема і на Житомирщині, збираються встановити величезні державні прапори. 

За інформацією неурядової організації StateWatch, прапор-велетень у Житомирі стане одним з найдорожчих в країні.
 

"Найдорожчим стане встановлення стели з державною символікою у Харкові. На будівництво флагштоку, а також відновлення елементів благоустрою території зеленої зони вздовж Сергіївського майдану, від Соборного узвозу до вул. Полтавський Шлях планують витратити 24,5 млн грн", – інформує організація.


Другий за вартістю прапор хочуть встановити в м. Бровари Київської області. Вартість будівництва становить 20,7 млн грн. Висота флагштоку складатиме 72 метри.

Наступні за вартістю флагштоки, висотою 50 метрів планують встановити у Вінниці (15 млн грн) та у Житомирі (13,8 млн грн).

Інфографика: StateWatch


Натомість, в Сумській, Тернопільській, Одеській та Херсонській ОДА повідомили, що встановлюватимуть найвищі прапори без залучення бюджетних коштів. 

Не зважаючи на те, що у 2018 році у м. Дніпро вже було встановлено 72 метровий прапор, цього року в Дніпропетровській області збираються встановити ще один висотою теж 72 метри у м. Кривий Ріг, звідки родом Президент України Володимир Зеленський. Вартість робіт складає 8,1 млн грн. 

У Києві та Запоріжжі найвищі прапори також були встановленні раніше. 

Загалом на реалізацію проєктів планують витратити 170,7 млн грн з державного та місцевих бюджетів. 
 

"За такі кошти можна було б придбати 338,6 тис. доз вакцини від COVID-19, якщо ціна складатиме 504 грн за дозу, як було закладено в бюджетну програму МОЗ по вакцинації", – наголошує Голова StateWatch Гліб Канєвський.


Передісторія


На честь 30-ї річниці незалежності у Житомирі в сквері, де раніше стояв пам'ятник Леніну, встановлять 50-метровий флагшток, на якому майорітиме величезний прапор України.

За словами мера Житомира, розмір прапора складе 14 на 8 метрів.

У сквері активно ведуться роботи, завершити які планують до 24 серпня.
Поділитись

Новини по темі: