20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • До Дня Незалежності в центрі Житомира встановлять величезний прапор України

До Дня Незалежності в центрі Житомира встановлять величезний прапор України

  • 26 лютого, 2021 10:58
З нагоди 30-ї річниці незалежності України в обласних центрах країни встановлять величезні державні прапори. У Житомирі синьо-жовтий стяг хочуть встановити на майдані Соборному.

В Житомирській ОДА вже створили робочу групу, яка має оперативно вирішити питання щодо встановлення прапора.

Де саме збираються встановити прапор в коментарі сайту Житомир.info розповіла перша заступниця мера Житомира Світлана Ольшанська, яка входить до складу зазначеної робочої групи.
 

«В усіх обласних центрах України планують розмістити флагштоки висотою від 25 до 60 метрів. Ми пропонували розмістити на місці колишнього пам’ятника Леніну. Ми просили створити спільну робочу групу для реалізації зазначеного проєкту, який планують завершити до Дня Незалежності. Обласна влада звернулася до нас щодо надання пропозиції по локації, ми запропонували сквер на майдані Соборному. Чи будуть зносити постамент і якої висоти буде флагшток для прапора поки що невідомо, візуалізації проєкту ще немає», – сказала Світлана Ольшанська.


Наразі найбільший прапор України встановлено в Києві. Висота флагштока – близько 90 метрів, розміри стягу – 16 на 24 метри.
Поділитись

Новини по темі: