16 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Через протести будівництво тролейбусної лінії на Мальованку призупинили

Через протести будівництво тролейбусної лінії на Мальованку призупинили

  • 6 липня, 2021 17:02
В Житомирі тимчасово призупинили будівництво тролейбусної лінії до мікрорайону Мальованка через протести мешканців вулиці Героїв Пожежних. На сесії Житомирської міськради депутати утворили робочу групу, яка має вивчити всі спірні аспекти будівництва.

Будівництво тролейбусної лінії до мікрорайону Мальованка почали у середині червня 2021 року. Відтоді тривають протести частини жителів вулиці Героїв Пожежних, котрі виступають проти того, щоб лінію вели їхньою вулицею. 5 липня люди знову вийшли на вулицю висловити думку, передає "Суспільне".
 

"Тут зняли тролейбус за маршрутом №9 із Корбутівки, бо він нерентабельний, – каже Борис Дмитрієв. – А тут для чого запускати ще один тролейбус? Для чого це робити? По-перше, там 90 градусів поворот – тролейбус рухатиметься і геть перекриє суцільну лінію. І не тільки суцільну лінію, а всю вулицю перекриє".


Ще одна місцева жителька Галина Рудницька теж говорить, що тролейбус їй не потрібен.
 

"Тут тролейбусу нема де розвертатися, нема де їхати. Як тут зняли 30 маршрутку, значить, нерентабельний тут маршрут", – розповідає жінка.


Суперечка виникла через те, наскільки безпечним буде рух.
 

"Йдеться навіть не стільки про сам тролейбус, скільки про опори, які тут встановлять, – каже Володимир Кропивницький. – Якщо встановити опори, прохід людей із візочками буде заблокований. Тому, виходячи з норм безпеки дорожнього руху, і виникла ця суперечка".

 


За словами керівника міського управління транспорту і зв’язку Костянтина Підпокровного, для порозуміння створили робочу групу.
 

"Будемо збиратися на засіданні відповідної міської комісії з безпеки дорожнього руху. Будемо проговорювати, як покращити на цій ділянці безпеку дорожнього руху і захистити пішохода та водія. Чим швидше ми прокладемо кабель на цій ділянці руху і підемо далі, тим швидше змінимо умови пересування жителів Мальованки на краще", – сказав очільник управління транспорту і зв’язку.


В ТТУ говорять, що проєкт прокладання тролейбусної лінії на вулицю Героїв Пожежних він відповідає будівельним нормам.
 

"Так, проєкт пройшов експертизу. Висновок – він відповідає усім державним будівельним нормам, ГОСТам. Усі спірні питання будуть вирішені у ході реалізації цього проєкту шляхом зміщення цих опор в один чи інший бік, щоб залишити прохід для пішоходів та велосипедистів", – каже заступник керівника трамвайно-тролейбусного управління Сергій Лазарєв.


Люди ж кажуть, що протестуватимуть проти спорудження тролейбусної лінії й надалі.
 

Передісторія


Нову тролейбусну лінію побудують за грантові кошти Європейського банку реконструкції та розвитку

Згідно з розробленою схемою руху, тролейбуси на Мальованку курсуватимуть від центру міста по існуючій лінії по вулиці Леха Качинського, Чуднівській та по новій лінії на вулиці Героїв Пожежних.

Лінію мають відкрити до кінця року. Планується в мікрорайон пустити 6 нових тролейбусів.

У червні почали активну фазу будівництва тролейбусної лінії.
Поділитись

Новини по темі: