16 квітня, 2024
Ми в соцмережах

У Житомирі почали будувати нову тролейбусну лінію

  • 14 червня, 2021 8:52
У Житомирі розпочали активну фазу будівництва тролейбусної лінії в мікрорайон Мальованка. Наразі проходять роботи з модернізації тяглової підстанції та прокладання силових кабелів. Про це «Журналу Житомира» повідомили в міській раді.

«Аби не пошкодити покриття дороги на Чуднівській, роблять «прокол», заводять кабелі живлення контактної мережі у спеціальних футлярах», – сказав начальник управління транспорту і зв’язку міської ради Костянтин Підпокровний.

На цьому тижні мають розпочати встановлення на вулиці Героїв Пожежних опор контактної мережі. 
 

«Це теж непростий етап. Починаємо від взуттєвої фабрики, оскільки там ширина вулиці і тротуарної частини дозволяє без перешкод ставити опори», – додав Підпокровний.


Наступний крок - облаштування розворотного кільця, зупинок та кінцевої. Загальний кілометраж майбутньої тролейбусної лінії – 2,5 км.

Комплексний проєкт включає також реконструкцію дороги та тротуарів. Реалізація його стала можливою завдяки підтримці ЄБРР. Вартість – понад 60 млн грн, 54 млн з яких – грант.


Передісторія


Нову тролейбусну лінію побудують за грантові кошти Європейського банку реконструкції та розвитку

Згідно з розробленою схемою руху, тролейбуси на Мальованку курсуватимуть від центру міста по існуючій лінії по вулиці Леха Качинського та Чуднівській. 

Лінію мають відкрити до кінця року. Планується в мікрорайон пустити 6 нових тролейбусів.
Поділитись

Новини по темі: