19 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • «Навіщо нам цей тролейбус?» Жителі Мальованки протестують проти будівництва нової лінії

«Навіщо нам цей тролейбус?» Жителі Мальованки протестують проти будівництва нової лінії

  • 1 липня, 2021 8:17
30 червня близько чотирьох десятків жителів вулиці Героїв Пожежних вийшли протестувати проти будівництва нової тролейбусної лінії до їхнього мікрорайону. 

За словами протестувальників, опори для нової тролейбусної мережі встановлюватимуть на тротуарах, що обмежить можливість проходу пішоходів, передає "Суспільне".
 

"Така вузька дорога, немає де пройти. Я тут недалеко живу – ведемо із садочка дітей і страшно дивитися, як люди женуться. І взагалі – для чого нам цей тролейбус? Ми його не хочемо, ми – проти", – розповіла місцева жителька Розалія Лаговська.






Ще один місцевий житель говорить, що тролейбусна лінія нестиме не лише незручності, а й небезпеку.
 

"На тролейбусній лінії дуже великий електричний розряд. Хто розуміється, той знає, про що це. А будинки дуже близько і дуже вузька дорога. А щодо транспорту, то усім досить і маршрутки", – сказав Олександр Сокальчук.




Поспілкуватися із жителями, котрі вийшли на протест, приїхали представники міської влади Житомира. Зокрема, заступник міського голови заявив, що тротуари завузькі, тому що їх на декілька метрів звузили самі ж мешканці.
 

"На сьогоднішній день ті проєкти, які брав наш проєктант, там видно, що паркани людей, які там стоять, мають бути зсунуті на півтора-два метри. Ми це питання зараз навіть не піднімаємо", – поінформував заступник міського голови Житомира Олександр Шевчук.






Коментуючи ситуацію, член міської комісії з питань безпеки дорожнього руху Роман Кравчук розповів, що перед початком будівництва на вулиці проводили обстеження як проїжджої частини, так і тротуару, і будівництво там дозволене.
 

"Проблема в тому, що люди самі забудовували тротуар – хтось з часом цей тротуар зсунув, тож, зараз у них виникають претензії щодо будівництва. Я вважаю, що будь-який комунальний транспорт у приватному секторі – це розвиток для нашого міста, бо це зручно", – говорить Роман Кравчук.




Фото: Суспільне


За словами керівника міського управління транспорту і зв’язку Костянтина Підпокровного, проєкт будівництва вони погодили з усіма відомствами.
 

"Проєкт затверджено, але є нерозуміння деякої частини жителів. Даний проєкт був погоджений з усіма службами, які є у нашому місті. І щодо комунікацій, і щодо мереж, і щодо ширини тролейбусної лінії, а також допусків на будівництво тролейбусної лінії на цій ділянці на вулиці Героїв Пожежних. Паркани на цій вулиці були самовільно перенесені ближче до проїжджої частини і це, відповідно, звузило тротуари. Опори на тих ділянках будуть облаштовані на тротуарах, але іншого варіанту немає, бо по вулиці іде багато інших комунікацій – "Укртелекому", "Житомирводоканалу" та інших мереж", – каже очільник управління транспорту.


Передісторія


Нову тролейбусну лінію побудують за грантові кошти Європейського банку реконструкції та розвитку

Згідно з розробленою схемою руху, тролейбуси на Мальованку курсуватимуть від центру міста по існуючій лінії по вулиці Леха Качинського, Чуднівській та по новій лінії на вулиці Героїв Пожежних.

Лінію мають відкрити до кінця року. Планується в мікрорайон пустити 6 нових тролейбусів.

У червні почали активну фазу будівництва тролейбусної лінії.
Поділитись

Новини по темі: