25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • У Житомирі вперше провели операцію з пересадки нирки: пацієнти почуваються добре

У Житомирі вперше провели операцію з пересадки нирки: пацієнти почуваються добре

  • 22 червня, 2021 8:57
Вперше у Житомирі було виконано операцію з трансплантації нирки. Унікальну для нашого регіону операцію провели у відділенні кардіохірургії та трансплантації органів і тканин обласної лікарні імені Гербачевського.

Відомо, що це була подвійна операція з пересадки донорської нирки від спорідненого донора – від батька до сина. Пацієнти наразі почуваються добре.
 

"За минулий рік ми пройшли великий шлях: отримали ліцензію на трансплантацію від Міністерства охорони здоров’я, є рішення Кабінету Міністрів про включення нашої лікарні до переліку медичних закладів, що мають надавати медичну допомогу при трансплантації органів і тканин. І ось історична подія сталась. Дякую усім хто підтримував, дякую лікарям! Це дійсно революція", – зауважив Богдан Леськів, генеральний директор Обласної клінічної лікарні імені О. Ф. Гербачевського.


Тепер відділення, на базі якого було проведено операцію, матиме подвійне навантаження. 

"Крім лікування пацієнтів, які мають захворювання нирок і потребують лікування, тут будуть проводити лікування та підготовку пацієнтів до трансплантації нирки", – додав голова ОДА Віталій Бунечко.

Як повідомляв "Журнал Житомира", у Житомирській обласній лікарні після реконструкції відкрилося відділення нефрології, де пацієнти з хронічною нирковою недостатністю будуть отримувати кваліфіковану меддопомогу та проходити діаліз у комфортних умовах.
Поділитись

Новини по темі: