26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • У Житомирській обласні лікарні відкрили оновлене відділення нефрології. ФОТО

У Житомирській обласні лікарні відкрили оновлене відділення нефрології. ФОТО

  • 13 травня, 2021 8:26
В Житомирській обласній лікарні імені Гербачевського після реконструкції відкрилося для нове відділення нефрології. Відтепер пацієнти з хронічною нирковою недостатністю будуть отримувати кваліфіковану медичну допомогу та проходити діаліз у сучасних та комфортних умовах.

Як повідомив голова облдержадміністрації, ремонт приміщень відділення нефрології вартував обласному бюджету 2,5 мільйони гривень. Частину коштів надав благодійний фонд.
 

"Слід відзначити, що даний проєкт був реалізований за сприяння благодійного фонду "Хлібний дім" та його керівника Аркадія Маргуліса, який не залишається осторонь проблем медичного закладу. І ми вдячні за їх майже мільйонний внесок для придбання медичного обладнання і завершення необхідних робіт", – сказав Віталій Бунечко.


У відділенні нефрології поряд із загальними 34 ліжками, також розгорнуті ліжка інтенсивної терапії: дві лікарняні палати на 6 ліжок, де встановлено відповідне обладнання останнього покоління. Загалом вони зможуть обслуговувати до 40 пацієнтів, які потребують штучного очищення організму. 

Наразі в області перебувають на обліку понад 19 тисяч осіб із хронічними захворюваннями нирок. Протягом року оновлене відділення зможе надавати високоякісну допомогу для понад тисячі пацієнтів. 















Фото: Facebook / Віталій Бунечко
Поділитись

Новини по темі: