19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Житомир отримав всі 50 тролейбусів БКМ: вони вже працюють на маршрутах

Житомир отримав всі 50 тролейбусів БКМ: вони вже працюють на маршрутах

  • 21 квітня, 2021 17:40
Всі 50 тролейбусів виробництва "Белкоммунмаш" вже вийшли на лінії громадського транспорту. Останній зі всієї партії тролейбусів Житомир отримав 2 квітня, а 16 квітня був підписаний акт остаточної передачі.

Про це 21 квітня повідомила Житомирська міська рада.

В. о. начальника житомирського ТТУ Сергій Лазарєв зазначив, що у водіїв гарні враження від кермування, адже нові тролейбусі ефективні та прості в експлуатації, безшумні, зручні для пасажирів та водія.

Фото: TransportnikZt


Нові одиниці електротранспорту оснащені пандусами, функцією автономного ходу на випадок об'їзду аварійних ділянок, зарядкою USB для гаджетів, електронною інформаційною системою та ін. 

"Серед переваг – безпечність для пасажирів, економність та зручність для маломобільних груп населення", – наголошують в міськраді.

На сьогодні щоденно на лінії виходить 81 тролейбус, більша частина з них – нові.
 

Передісторія


Житомирське трамвайно-тролейбусне управління підписало договір позики з ЄБРР на придбання нових тролейбусів. На реалізацію проекту передбачається 12 мільйонів євро, з яких 2 мільйони грантова складова. 

У квітні 2019 року на сайті Європейського банку реконструкції і розвитку оголосили тендер на закупівлю 50 нових тролейбусів для Житомира. Тендер виграла білоруська компанія «Белкомунмаш».

3 жовтня 2019 року під час Форуму регіонів України та Білорусі була підписана угода на закупівлю тролейбусів БКМ.

У червні 2020 року Житомир отримав першу партію тролейбусів. Вартість одного тролейбуса – 187 800 євро.
Поділитись

Новини по темі: