26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Протести в Білорусі затримають поставку нових тролейбусів до Житомира

Протести в Білорусі затримають поставку нових тролейбусів до Житомира

  • 18 серпня, 2020 17:48
Великі білоруські підприємства страйкують вже впродовж кількох днів. До загальнонаціонального страйку приєдналось і підприємство «Белкомунмаш» - виробник громадського електротранспорту, який має поставити до Житомира тролейбуси. 

Чи вплинуть загальнонаціональні страйки на поставку транспорту в Україну, в коментарі сайту Житомир інфо розповів заступник Житомирського міського голови Олександр Шевчук.
 

«Згідно договору друга поставка в кількості 11 тролейбусів повинна бути виконана до 19 числа. Тобто, до завтрашнього дня. Ми вже отримали 2 тролейбуси. Решту, 9 тролейбусів, ми повинні отримати з невеликою затримкою. Остання розмова була з представниками «Белкомунмаша» була з приводу цього. Вони обіцяють поставку почати в ніч з середи на четвер. А весь залишок на наступному тижні. На другу партію ситуація в Білорусі не повинна вплинути. На майбутнє, коли буде підписуватись друга частина договору і будуть встановлюватись якісь терміни його виконання, то ми вже окремо будемо вести перемовини. Поки на сьогодні буде невелика затримка до тижня. На наступному тижні ми повинні отримати тролейбуси в кількості 11 штук. Решту ми повинні отримати рівними частинами по 11 штук до кінця року. Остання поставка у нас була спланована 20-21 грудня», - розповідає заступник Житомирського міського голови Олександр Шевчук.


Як повідомляв "Журнал Житомира", Житомирське трамвайно-тролейбусне управління підписало договір позики з ЄБРР на придбання нових тролейбусів. На реалізацію проекту передбачається 12 мільйонів євро, з яких 2 мільйони грантова складова. 

У квітні на сайті Європейського банку реконструкції і розвитку оголосили тендер на закупівлю нових тролейбусів для Житомира. Тендер виграла білоруська компанія "Белкомунмаш". 3 жовтня 2019 року під час Форуму регіонів України та Білорусі була підписана угода на закупівлю 50 тролейбусів БКМ. Вартість одного тролейбуса складає 190 тисяч євро.

30 червня на майдані Перемоги показали перші п'ять тролейбусів. 7 липня у Житомирі задимівся один з новеньких тролейбусів БКМ. Відео інциденту опублікували в Facebook.
Поділитись

Новини по темі: