20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Через коронавірус влада хоче зупинити будівництво житомирської об'їзної

Через коронавірус влада хоче зупинити будівництво житомирської об'їзної

  • 19 лютого, 2020 8:40
Житомирська обласна рада просить облдержадміністрацію звернутися до уряду, аби призупинити будівництво північної об’їзної автодороги навколо Житомира, на якому працюють близько 90 китайських робітників. Такі заходи вживаються щодо недопущення завезення на територію області небезпечного коронавірусу.

Рішення ухвалено 18 лютого на засіданні постійної комісії з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів.
 

"Серед тих людей, що прибули з Китаю для продовження робіт на будівництві дороги, хворих немає. Заради безпеки жителів нашої області було прийнято рішення розмістити будівельників в окремих ізольованих приміщеннях, і вони зараз на спостереженні. Всі заходи, які вживаються щодо цих працівників, відповідають санітарно - протиепідемічним вимогам. Усього на будівництві працюють орієнтовно 90 громадян з Китаю, 16 з них не виїжджали на свята за межі нашої країни. Наразі на місце роботи повернулось вже 11 працівників. Усі вони перебувають під контролем", - розповів директор Житомирського обласного лабораторного центру Зіновій Парамонов.


Під час обговорення депутати облради дійшли згоди, що на державному рівні має бути посилено відповідні заходи, зокрема обмеження на певний період в’їзд в Україну китайських громадян, як це зробив Казахстан, де повністю заборонено їм в’їзд.

"Профільна комісія доручила облдержадміністрації звернутись до Кабінету Міністрів України з проханням тимчасово призупинити роботи з реконструкції Північної об’їзної дороги, аби китайські працівники не повертались на місце роботи, а залишались в своїй країні", - заявив голова облради Володимир Ширма.

Керівництво області також проситиме правоохоронців встановити цілодобове чергування біля житлових боксів, де мешкають будівельники з Китаю.

Як повідомляв "Журнал Житомира", в передмісті Житомира проходить реконструкція північній об'їзної дороги - траси М-06 Київ-Чоп. На об'єкті працюють китайці і українці. На початку лютого в Житомир після зимової відпустки з Китаю повернулися кілька працівників, щоб продовжити роботи і українці стурбовані небезпекою поширення коронавірусу. Пізніше з'явилася інформація, що ізолюють всіх китайців, які задіяні на будівництві об'їзної дороги і їздили додому в Китай.
Поділитись

Новини по темі: