19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Українці бояться підчепити коронавірус від китайців, які реконструюють об'їзну Житомира

Українці бояться підчепити коронавірус від китайців, які реконструюють об'їзну Житомира

  • 14 лютого, 2020 12:31
У передмісті Житомира проходить реконструкція північної об'їзної дороги - траси М-06 Київ–Чоп. На об'єкті працюють китайці та українці. На початку лютого до Житомира після зимової відпустки з Китаю повернулись декілька працівників, щоб продовжити роботи. 

Колеги по роботі занепокоєні небезпекою поширення коронавірусу, пише Житомир інфо.
 

«Основна маса працівників, десь відсотків 70, на період зимової відпустки поїхали додому, в Китай, і ось вони повертаються, тому що їм потрібно далі працювати. 1 лютого прилетіли перші 5, сьогодні мають ще 5 прилетіти, і десь скоро, на днях, ще 8. Роботи не були призупинені взагалі. Декілька чоловік зі сторони Китаю залишилися тут і так само працювали в такому режимі заготівельному, майже дорожніх робіт не було. Але через те, що прямих рейсів немає, то не знали, як добратися, і ось два дні тому, 1 лютого, привезли їх. Десь через Східні країни вони до нас летять. Ми хвилюємося. З ними всі контактують. Я не хочу додому принести якусь цю болячку», – розповів співробітник.


У пресслужбі Служби автомобільних доріг у Житомирській області підтвердили, що на зимовий період деякі працівники китайської компанії їдуть до себе додому і повернутись до роботи мають весною.
 

«На сьогоднішній день в нашій службі немає інформації, скільки працівників китайської компанії перебуває на Житомирщині зараз і коли частина з них повернеться з батьківщини. Частина представників фірми тут знаходиться постійно. А інші працівники на період зими їдуть додому. Вони будуть приїжджати, коли почнеться будівельний сезон. Коли вже буде тепло і буде можливість працювати повним ходом. Всі занепокоєні цією ситуацією. Але ми не є замовниками робіт з реконструкції обходу Житомира. Контракт укладено між Укравтодором і представником китайської компанії, це загальнодержавний рівень. Ми не впливаємо, не контролюємо і не можемо їм заборонити в’їзд або відстрочити роботи, які вони проводять відповідно до укладеного контракту. Офіційна інформація від Укравтодору буде найближчим часом», – розповіла прессекретар САД у Житомирській області Світлана Чернях-Кондрацька.


Про ситуацію у Житомирській ОДА знають і запевняють, що в області виконані всі умови, щоб запобігати коронавірусу.
 

«Ми виясняли цю ситуацію, і нам сказали тільки через Укравтодор. Бо по факту це персональні дані працівників, і ми їх видавати не можемо. По цьому об’єкту роботи не відтермінували, всі працюють в штатному режимі. Загалом, я знаю, що відбувається перевірка їх стану, як я зрозумів, у них там найнято в штат окремого медичного працівника, який спостерігає за їх станом. Плюс – в області зроблені всі умови, щоб як мінімум запобігати короновірусу, створено дві госпітальні бази, і в разі, якщо буде виявлено випадок коронавірусу, то одразу буде відведено людину в ці госпітальні бази. Ми хотіли дізнатися, чи виїжджали вони (представники китайської фірми, - ред.) за межі України, але нам сказали, що це виключно повинна давати сама компанія», – зазначив прессекретар голови ОДА Юрій Мельник.


Нагадаємо, у Китаї різко зросла кількість кількість заражених і загиблих від коронавірусу.
Поділитись

Новини по темі: