20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Економіка
  • Понад 400 чоловік ризикують залишитися без роботи через повну зупинку Житомирського лікеро-горілчаного

Понад 400 чоловік ризикують залишитися без роботи через повну зупинку Житомирського лікеро-горілчаного

  • 19 грудня, 2019 8:52
З 1 січня зупиниться робота Житомирскього лікеро-горілчаного заводу та Чуднівського спиртового заводу. Через це понад 400 працівників підприємств стануть безробітними.

Про це 18 грудня під час сесії обласної ради повідомив керівник юридичного відділу ДП «Житомирський лікеро-горілчаний завод», передає Житомир лайф.
 

«За даними на сьогодні з 1 січня підприємство зупиниться. З жовтня заводи не працювали два місяці. Працівники вже чотири рази проводили загальні збори профкому та виказували недовіру керівництву. Втім усе марно. Нині працівникам не виплачена заробітна плата частково за жовтень, повністю за листопад. Враховуючи грудневу зарплату заборгованість по зарплаті складає 12 млн грн. По акцизу заборгованість сягнула 9 млн грн, по комплектуючим - 15 млн грн. Якщо на початок грудня ми могли справитися з ситуацією власним коштом, то на сьогодні власних грошей немає. ПриватБанку по овердрафту вже заборгували 7 млн грн і з вівторка банк блокує рахунок підприємства. Так, з 1 січня 436 працівників заводу стануть безробітними», - розповів керівник юридично відділу.


Заслухавши представника Житомирського лікеро-горілчаного заводу депутати проголосували звернення до Президента, Кабміну та всіх дотичних інстанцій щодо вирішення даної ситуації, що склалася на підприємстві.


Як повідомлялося, на Житомирському лікеро-горілчаному заводі склалася критична ситуація: з кінця жовтня підприємство не отримує спирт для виготовлення продукції, виробництво скоротилося, а робітники вже мають борги по зарплаті. 27 листопада на позачерговій сесії депутати Житомирської міськради звернулися до президента, Кабміну та керівництва Державного управління справами і попросили стабілізувати ситуацію на підприємстві.
Поділитись

Новини по темі: