26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • У Житомирі зупинився лікеро-горілчаний завод, з грудня підприємству можуть відключити газ і світло. ФОТО

У Житомирі зупинився лікеро-горілчаний завод, з грудня підприємству можуть відключити газ і світло. ФОТО

  • 29 листопада, 2019 16:27
Міський голова Сергій Сухомлин разом з депутатами міськради 28 листопада відвідали лікеро-горілчаний завод, щоб ознайомитись з проблемами, які наразі є у держпідприємства. 

"За 8-годинну зміну з конвеєра виходить 100 тисяч пляшок. На самому ЛГЗ працює 3 лінії. Ще 5 тисяч пляшок за зміну випускають на Чуднівському спиртзаводі, який є структурним підрозділом житомирської "лікерки". Підприємство не може похвалитися сучасним обладнанням, зате якість його продукції високо оцінюють споживачі по всьому світу. "Житомирську на бруньках" та "Президентський стандарт" експортують в сусідні країни, Європу та США. У 2018 році ЛГЗ сплатив близько півмільярда гривень податків у бюджети різних рівнів. Але кілька місяців тому почалися проблеми", – описав завод Сергій Сухомлин.

За словами мера міста, наразі завод стоїть: він не випускає продукцію, а лише накопичує борги.


 

"З кожним днем борги підприємства і штрафні санкції ростуть. Йдеться про 40 мільйонів гривень. З 1 грудня за несплату на заводі можуть відключити газ і світло. Як очільник міста, не можу залишатися осторонь, коли є загроза знищення одного зі стратегічних підприємств регіону, на якому працюють більше 400 житомирян", – додав Сухомлин.


У понеділок, 2 грудня, у столиці в Державному управлінні справами відбудеться зустріч з колективом лікеро-горілчаного заводу, під час якого обговорять проблемні питання.

"Зустріч з колективом призначили на понеділок, але ні депутатів, ні керівництво міста бачити там не хочуть. Ми точно не будемо наполягати, щоб не нашкодити переговорному процесу. У нас немає мети забрати це підприємство в комунальну власність. Для нас головне зберегти робочі місця і завод з давніми традиціями, який є частиною історії нашого міста", – резюмував міський голова.



Як повідомлялося, на Житомирському лікеро-горілчаному заводі склалася критична ситуація: з кінця жовтня підприємство не отримує спирт для виготовлення продукції, виробництво скоротилося, а робітники вже мають борги по зарплаті. 27 листопада на позачерговій сесії депутати Житомирської міськради звернулися до президента, Кабміну та керівництва Державного управління справами і попросили стабілізувати ситуацію на підприємстві.

Обладнання підприємства








Готова продукція


Їдальня


Поділитись

Новини по темі: