17 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Річка Тетерів в районі житомирського гідропарку чиста: рівень кишкової палички впав

Річка Тетерів в районі житомирського гідропарку чиста: рівень кишкової палички впав

  • 21 червня, 2019 17:05
Вода в річці Тетерів у межах пляжу в житомирському гідропарку наразі відповідає вимогам за мікробіологічними показниками і є придатною для купання.

Про це 21 червня у коментарі Житомир інфо повідомив завідувач відділу санітарно-гігієнічних досліджень Житомирського обласного лабораторного центру МОЗ України Юрій Лутай.

«Відповідно до результатів дослідження станом на 19 червня, за бакпоказниками вода уже добра: мікробіологія кишкової палички в межах норми», – поінформував Юрій Лутай.

Проте, за хімічними показниками вода у Тетереві має перевищення, однак незначні та людям загрози не становить.
 

«Хімічні показники визначаються рівнем хімічного та біологічного споживання кисню: у воді є органічні речовини, які вступають у реакцію з киснем, розчиненим у воді, зменшуючи його кількість. По суті, на людей, що купаються, це не впливає. Однак може негативно позначитися на фауні і флорі річки», – пояснив Юрій Лутай.


Він зазначив, що норми за хімічними показниками перевищено у 1,5 раза. У період купального сезону дослідження води будуть проводитися щотижня.

Як повідомляв «Журнал Житомира», через інтенсивні опади значно погіршилася якість води в місцевих водоймищах. Навіть після очищення водопровідна вода має жовтуватий колір. У Тетереві був зафіксований підвищений рівень забруднення кишковою паличкою.
Поділитись

Новини по темі: