26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Купальний сезон у Житомирі на межі зриву: у Тетереві перевищений рівень кишкової палички. ФОТО

Купальний сезон у Житомирі на межі зриву: у Тетереві перевищений рівень кишкової палички. ФОТО

  • 4 червня, 2019 14:07
На календарі 4 червня, проте офіційно купальний сезон у житомирському Гідропарку ще не відкрили. Всьому виною підвищені у воді мікробіологічні показники.

Як повідомляє Житомир інфо з посиланням на Держпродспоживслужбу області, у Тетереві перевищений рівень кишкової палички.
 

«При нормативі її має бути в 1 куб. см - 5 тис. одиниць, її є 13 - 14 тис. одиниць. Це відхилення. Воно не означає, що там є якась зараза, як у народі кажуть, але вода не відповідає тим показникам води, де люди можуть вільно купатися і при цьому не нажити ніяких хвороб», - розповідає начальник ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області Олександр Шпита.


Разом із тим чиновник додає: вже чекають повторних результатів досліджень. Позаяк такі дослідження проводять двічі, а то й тричі, аби впевнитись – показники покращуються чи погіршуються, й саме від цих результатів залежатиме остаточне рішення: дозволяти купатися чи ні.

«Чотири – п’ять днів потрібно почекати. Якщо результат буде відповідати нормам, ми зачекаємо декілька днів іще раз повторно візьмемо, і тоді вже винесемо своє рішення», - роз’яснює начальник ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області Олександр Шпита.

Однак, ані розклеєні повідомлення у міському Гідропарку із попередженнями щодо заборони купання у Тетереві, ані оголошення рятувальників із гучномовця, не надто на діють відпочиваючих. Містяни, рятуючись від спеки, все одно купаються у Тетереві.

Як повідомляв «Журнал Житомира», через інтенсивні опади значно погіршилася якість води в місцевих водоймищах. Навіть після очищення водопровідна вода має жовтуватий колір.







Поділитись

Новини по темі: