18 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Жовтувато-рудувата субстанція: очисні споруди не справляються з водою з житомирських водосховищ

Жовтувато-рудувата субстанція: очисні споруди не справляються з водою з житомирських водосховищ

  • 28 травня, 2019 8:47
У Житомирі через інтенсивні опади значно погіршилася якість води в місцевих водосховищах. Навіть після очищення водопровідна вода має жовтуватий колір.

У комунальному підприємстві "Житомирводоканал" кажуть, що споруди очищення води працюють на повну потужність.
 

"Моніторингові дослідження показали суттєве погіршення якості води у річці Тетерів за такими показниками як "каламутність", "кольоровість", "окислюваність" та "залізо загальне". Решта показників, включаючи вміст марганцю, особливих змін не зазнали. Проте вода у Денишівському та Відсічному водосховищах наразі являє собою жовтувато-рудувату субстанцію… І хоча для очищення води кількість реагентів збільшено майже вдвічі (можливий максимум у ситуації, що склалася), а споруди очищення води працюють на повну потужність, якість води, що надходить у місто, погіршилася", - зазначила начальник контрольно-вимірювальної лабораторії КП "Житомирводоканал" Олена Слободенюк.


За її словами, велика кількість опадів спричинила підняття рівня ґрунтових вод, що погіршує ситуацію з ліквідацією наслідків поривів на мережі міського водопроводу.

Втім ця вода безпечна в мікробіологічному відношенні. Жодного разу не було зафіксовано перевищення встановлених гігієнічних нормативів для показників "Загальні круглі форми" і "мікробне число".

Також представник водоканалу висловила надію, що із завершенням періоду дощів ситуація повернеться в норму і якість води покращиться.
Поділитись

Новини по темі: