30 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Культура
  • Житомирського художника нагороджено Всесвітнім орденом «Золота Зірка Кредо»

Житомирського художника нагороджено Всесвітнім орденом «Золота Зірка Кредо»

  • Фото: колаж ЖЖ
  • 4 квітня, 2024 16:30

Нагорода вручається за досягнення людства, «кращим з кращих» в різних сферах людського життя. 

2 квітня міжнародною нагородою удостоєно Артура Хачатряна, уродженця Вірменії, заслуженого художника, живописця, посла культурної дипломатії. Житомирський митець та благодійник створив серію олійних картин за мотивами пейзажів й архітектурних принад Житомира та області, автор циклу графічних робіт й унікального спецпроєкту графіки присвяченої батьківщині та постаті Лесі Українки.

Фото надав Артур Хачатрян

Його виставки презентувались у багатьох країнах світу. У Житомирі персональні виставки були представлені в Житомирській міській раді, обласній бібліотеці О. Ольжича, Домі української культури, Національному музеї ім. С.П. Корольова тощо. 

Варто відзначити, що за свою діяльність у Житомирі та області художника відзначено високими нагородами: Почесним знаком «За заслуги перед містом III ступеня» (2017 р.), Почесною відзнакою «Честь і слава Житомирщини» (2019 р.), а також численними відзнаками і подяками. У лютому 2024 року митець отримав честь стати послом культурної дипломатії та отримав Міжнародну премію "Культурна дипломатія". 

“Всесвітній Орден Зірки “Кредо” (девіз “До зірок”) вручається за досягнення людства, «кращим з кращих» в різних сферах людського життя. Орденом нагороджують з формулюванням «За внесок в розвиток суспільства» найвидатніших людей України та світу в номінаціях: космічної діяльності, державної діяльності, громадської діяльності, науки, медицини, освіти, культури, мистецтва, спорту, журналістики, меценатства, благодійності, бізнесу, юриспруденції”, - зазначають творці нагороди.

Фото надав Артур Хачатрян

Протягом 14 років Орденом були нагороджені вчені, космонавти, політики, артисти, музиканти, медики, художники, дипломати, громадські діячі.

У списку нагороджених: Борис Патон - Президент Національної академії наук України, президент Міжнародної асоціації академій наук, перший в історії Герой України, почесний член Римського клуба, Герой України, генерал-майор ВПС України Леонід Каденюк, Герой України Богдан Ступка, український актор театру і кіно.

Серед відомих закордонних діячів цією нагородою відзначено: оперна співачка Монсеррат Кабальє, актор П'єр Рішар, Армен Джигарханян, співак Томас Андерс. У жовтні 2010 р нагороджений екс-президент США Білл Клінтон за сприяння в участі польоту українського космонавта-дослідника Леоніда Каденюка в космос на борту американського космічного корабля «Колумбія». 

Поділитись

Новини по темі: