21 травня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Культура
  • Міжнародною премією «Культурна дипломатія» нагородили житомирського художника Артура Хачатряна

Міжнародною премією «Культурна дипломатія» нагородили житомирського художника Артура Хачатряна

  • Фото: Артур Хачатрян
  • 7 лютого, 2024 18:23

Міжнародною премією "Культурна дипломатія" нагородили житомирського митця, заслуженого художника і громадського діяча Артура Хачатряна. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила спільнота премії World Order of Cultural Diplomacy.

"Міжнародну премію "Культурна дипломатія" вручають за зміцнення міжнародного авторитету України, за розвиток культури, мистецтва, за інформаційну, дипломатичну, благодійну, гуманітарну та громадську діяльність. Мета культурної дипломатії – побудувати довірчі відносини та підтримувати довгострокову взаємодію, вплив на рівень та характер контактів із зарубіжними країнами. Рішення про нагородження № 813 від 6 лютого 2024 року, Київ", – йдеться у повідомленні.

Фото: World Order of Cultural Diplomacy

У коментарі Журналу Житомира Артур Хачатрян розповів, що отримання міжнародної премії "Культурна дипломатія" стало для нього приємною несподіванкою.

"Мене на цю премію подала Вірменія, – каже Артур Хачатрян. – Адже я громадянин цієї країни. Проте свій шлях, здобутки, культурне та творче становлення робив безпосередньо в Житомирі останні майже 10 років. Це мої персональні виставки в обласній бібліотеці, Національному музеї космонавтики ім. Корольова, Дому української культури, Житомирській міській раді тощо. Також я займався благодійністю, зокрема підтримкою творчої молоді та дітей. Нагороди завжди приємно отримувати. Це означає, що тебе цінують, поважають, розуміють. Творчій людині це потрібно. Цей диплом є відзнакою моєї творчої діяльності".

Фото: персональна виставка в музеї космонавтики, надав Артур Хачатрян

Варто відзначити, що за свою діяльність у Житомирі та області художника відзначено високими нагородами: Почесним знаком «За заслуги перед містом III ступеня» (2017 р.), Почесною відзнакою «Честь і слава Житомирщини» (2019 р.), а також численними відзнаками і подяками.

У доробку художника полотна живопису із зображенням культових у Житомирі місць: Водонапірна вежа, Замкова гора, Кафедральний собор святої Софії та Свято-Михайлівський кафедральний собор у Житомирі, Тригірський монастир в Житомирському районі тощо. Також написано графічний цикл робіт в авторському стилі про Лесю Українку.

Його роботи зберігаються в українських фондах музеїв і бібліотек, храмів та соборів, міських рад і адміністрацій. А також в приватних художніх колекціях за кордоном.

Фото: творча зустріч з Іваном Марчуком у Житомирі, надав Артур Хачатрян

Поділитись

Новини по темі: