27 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Марафон військової поезії - як долучитися

  • Фото: Мережа
  • 18 березня, 2024 17:32

З 16 по 24 березня в Україні триває перший Національний тиждень читання поезії. Він проводиться за ініціативи Українського інституту книги та має на меті привернути увагу до ролі поетичного слова під час великої війни, пише УП.

 

Марафон військової поезії

Організатори Тижня читання поезії хочуть привернути особливу увагу до поезії авторів та авторок, які приєдналися до лав українського війська. Тож оголосили у соцмережах флешмоб Марафон військової поезії. Усіх охочих закликають публікувати на своїх сторінках тексти або відео з читанням вірша поета чи поетки, які боронять Україну.

Пост просять супроводжувати хештегом #тижденьпоезії2024, а також вказувати автора вірша.

Ініціаторка Марафону, поетеса Тетяна Власова у своєму Facebook однією з перших поділилася віршом поетки і військової парамедикині Єлизавети Жарікової.

"Вірші тих, хто воює, самі себе не запостять", – написав журналіст Павло Казарін та зацитував вірш Василя Муліка.

 

Як приєднатися до Національного тижня читання поезії

Для зручного відстежування подій в рамках Національного тижня читання поезії команда УІК створила онлайн-мапу заходів, які планують з цієї нагоди бібліотеки, освітні заклади, музеї та театри.

Крім подій в різних населених пунктах України, на мапі можна знайти події і за її межами: у Словаччині, Чехії, Бельгії, Польщі, Німеччині, Італії, Великій Британії.

В УІК наголошують, що нові заходи додаватимуть на мапу увесь тиждень, що триватиме Тиждень поезії.

Поділитись

Новини по темі: