30 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Житомирський міський дитячий оркестр провів першу репетицію

  • Фото: Житомирська міська рада
  • 4 квітня, 2024 19:03

У Житомирі створено перший міський дитячий оркестр. До участі в оркестрі вже записалося 37 дітей віком від 9 до 16 років. Репетиції відбуватимуться у музичній школі імені Б. М. Лятошинського. Планують прослуховування для всіх охочих доєднатися до колективу. Про це повідомили в пресслужбі Житомирської міської ради. 

Керівник оркестру – Євгеній Шестаков, викладач Житомирського музичного фахового коледжу імені В.С. Косенка, у музичній сфері загалом з 1996-го року.

Маємо струнну групу, невелику кількість гравців на духових інструментах… Згодом наш склад буде поповнюватися. Менші діти будуть підростати, більш дорослі набуватимуть досвіду й вступатимуть до вищих музичних закладів нашої області. У Львові вже в цю суботу відбудеться перший концерт дитячого оркестру. Їм знадобився рік роботи. Поки будемо репетирувати. Сподіваюся, нам це також вдасться».

Чотирнадцятирічний Тимофій вже восьмий рік займається скрипкою, закінчує музичну школу імені Святослава Ріхтера.

«Сьогодні я тут, бо хочу спробувати щось нове. Вірю, що нас чекають великі й масштабні речі. Щось грандіозне», – розповідає юнак.

Дванадцятирічні флейтистки Крістіна та Марія займаються музикою вже 4 роки. Про створення оркестру дізналися від вчителів та батьків.

«Дуже вдячна, що я сюди потрапила. Надіюся, що у нас все вийде», – зізнається Крістіна. Марія додає: «Оркестр буде крутим. Мріємо про те щоб дати власний концерт».

Керівник оркестру планує виступи колективу на заходах державного рівня. 

Поділитись

Новини по темі: