29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Соборний в трендах петицій: житомиряни пропонують повернути стару розмітку або повністю перекрити майдан

Соборний в трендах петицій: житомиряни пропонують повернути стару розмітку або повністю перекрити майдан

  • 12 грудня, 2019 11:50
Житомиряни за добу зареєстрували дві електронні петиції стосовно Соборного майдану. В одній пропонують повернути стару розмітку і схему руху, в іншій – перекривати майдан у вихідні.

Станом на 12:00 годину 12 грудня обидві петиції набрали майже по 4% голосів.

"Нова розмітка створює додаткові складності при проїзді Майдану Соборного, особливо при виїзді з вулиці Київська, що, в свою чергу, в години пікових навантажень створює затори та збільшує час проїзду Майдану Соборного. Також просимо врахувати той факт, що при значних атмосферних опадах не видно розмітки та огороджувальних конструкцій (бетонних напівсфер), що спричиняє додаткову небезпеку настання ДТП", – аргументує автор петиції щодо повернення старої розмітки.

Автор другої петиції пропонує кардинально ніше – повністю перекривати рух майданом у вихідні та святкові дні, так як це зроблене на столичній вулиці Хрещатик.

"Чому б не зробити площу під час вихідних та свят, коли зазвичай люди гуляють сім'ями по місту, як приклад Хрещатик у м. Київ, кожну неділю в центрі нашої столиці люди гуляють з друзями або в складі сім'ї", – йдеться в онлайн-петиції.

Підтримати данні петиції чи будь-які інші можна на сайті Житомирської міської ради.

Нагадаємо, нова розмітка нанесена на півроку, а вже з весни на майдані можуть з'явитися додаткові пішохідні переходи. Реорганізація транспортного руху допоможе створити вільний простір на майдані Соборному, який житомиряни зможуть використовувати для різних активностей. Нову схему руху не затверджувала патрульна поліція, проте після внесення правок і виправлення недоліків, правоохоронці дали "зелене світло" на реалізацію проєкту.
Поділитись

Новини по темі: