19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • На північ Житомирщини приїхали політики з Києва: оглядали території, що постраждали від масштабних пожеж. ФОТО

На північ Житомирщини приїхали політики з Києва: оглядали території, що постраждали від масштабних пожеж. ФОТО

  • 9 липня, 2020 15:51
Сьогодні, 9 липня, у Житомирській області відбулося виїзне засідання Робочої групи Комітету ВР з питань екологічної політики та природокористування і Комітету з питань правоохоронної діяльності.

Зокрема, до Овруцького району приїхали Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Роман Абрамовський, нардепи та Посол Естонської Республіки в Україні Каімо Кууск.

Зазначається, що політики оглянули територію, на якій у квітні цього року виникли масштабні лісові пожежі. Їх супроводжували голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко, перший заступник голови ОДА Володимир Федоренко, а також керівництво Овруцького району.

Також під час робочої поїздки відбулася передача лісівникам техніки та засобів для попередження та ліквідації пожеж.

Крім того, учасники поїздки зустрілися з жителями сіл, що постраждали від лісових пожеж обговорили з ними хід вирішення питання придбання модульних будинків.
 

"Наразі, на завершальному етапі процес перемовин з виробниками модульних будинків, які готові впродовж двох місяців виконати поставлене завдання. Усі проблемні питання обговорили сьогодні під час зустрічі з громадою села Личмани", – сказав голова ОДА Віталій Бунечко.


Працівники Ситовецького лісництва (ДП "Овруцьке спеціалізоване лісове господарство") запросили народних депутатів України та керівництво облдержадміністрації долучитися до висадження лісових культур. 

Нагадаємо, на території Житомирської області 16 квітня 2020 року виникла лісова пожежа, яка розповсюдилася на площу 30 тис. гектарів. До гасіння залучалось 1069 чоловік та 156 одиниць техніки, у тому числі літаки АН-32П та пожежний поїзд. Від лісових пожеж найбільше постраждали чотири села – Личмани, Магдин, Острови та Нижня Рудня.





















Поділитись

Новини по темі: