25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Події
  • Жертви пожеж на Житомирщині розповіли про пережите. ФОТО

Жертви пожеж на Житомирщині розповіли про пережите. ФОТО

  • 20 квітня, 2020 11:59
Масштабні лісові пожежі дісталися до сіл на Житомирщині та знищили десятки будинків, а в деяких селах вдалося врятувати лише кілька приватних будинків. Про це йдеться в відеорепортажі Громадського телебачення.

«Все згоріло. Будинок, гроші, одяг», - розповідають місцеві жителі і додають, що намагалися загасити пожежу кілька днів і спали всього по кілька годин на добу.

«А ми не ночували. Гасили пожежу дві ночі», - говорить місцевий житель.

Жителі двох сіл Личмани і Магдині скаржаться, що ніякої допомоги під час пожежі їм не надходило, і вони залишилися один на один зі своїми проблемами. У той же час люди повідомляють, що одягу їм вистачає, завдяки небайдужим із сусідніх сіл, а також відзначають, що планують відбудовувати згорілі будинки.

Також в соціальній мережі Facebook журналістка «Фактів» Дар'я Горська повідомила про збір допомоги для жителів сіл Личмани і Магдин.

"Позвонила на Житомирщину. Узнала подробности. 5 семей из с. Магдин и 7 семей из с. Личманы живут сейчас при местной церкви, друг у друга на головах и очень просят помочь им. Сейчас остро нужно:
  1. Еда
  2. Лекарства, хотя бы сердечные (пожилые люди, пожар, горе)
  3. Теплые вещи
  4. Семена, картошка для посадки, лопаты, сапки - это надо просто очень срочно. Иначе осенью и зимой им нечего будет есть
  5. Хотя бы 1 бензопилу на 2 села. Они будут друг другу передавать. Но без никак.
  6. Средства гигиены, мыло, зубные щетки
  7. Стройматериалы".

Також в своєму пості вона повідомила, як зараз можна передати допомогу для жителів постраждалих від пожеж сіл Житомирської області.

 


 

Автор – Макс Левін. Редакторка – Тетяна Кузнєцова. Монтаж – Богдан Янович

Поділитись

Новини по темі: