25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Економіка
  • Не 5 гривень за кубометр: для житомирян плата за розподіл газу зросте всього на 2 копійки

Не 5 гривень за кубометр: для житомирян плата за розподіл газу зросте всього на 2 копійки

  • 14 грудня, 2021 16:02
14 грудня Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг провела засідання щодо вартості розподілу газу. 

Згідно з рішенням комісії, для клієнтів "Житомиргазу" тариф зросте всього на 2 копійки, а не в 2,5 рази, як хотіла газова компанія. Про це повідомив міський голова Житомира Сергій Сухомлин.
 

"В жовтні Житомиргаз намагався провести слухання та підняти вартість розподілу газу в 2,5 рази! Завдяки резонансу, завдяки позиції депутатів міської та обласної рад, активної громади Житомира та всіх небайдужих, — ми відстояли свою позицію! Сьогодні в НКРЕКП затвердили підняття тарифу на 2 копійки (це менше за 1%)! Це важливо! По-перше, для повноцінного виконання підписаного Меморандуму про непідняття тарифів у цьому опалювальному сезоні, — змін в платіжках за тепло не буде. А по-друге, ті, хто не підключений до централізованого опалення також виграє — не отримають підняття тарифу на розподіл природного газу", — написав в соцмережі мер Житомира.





Передісторія


"Житомиргаз" планував підняти тариф за розподіл природнього газу в 2,5 рази до 5,028 грн за метр кубічний.
 
Мер Житомира і депутат міськради закликали містян висловитися проти підняття тарифу та прийти на громадські слухання.

25 жовтня житомиряни прийшли до будівлі "Житомиргазу", проте їх не впустили всередину.

Обурений натовп виламав двері, потрапив до будівлі і вимагав пояснень щодо підвищення тарифів.

26 жовтня депутатська комісія облради зобов'язала "Житомиргаз" врахувати правки, запропоновані учасниками акції протесту, і включити їх в протокол проведених громадських слухань, який відправили в НКРЕКП.



Поділитись

Новини по темі: