29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Економіка
  • 5 грн за кубометр: «Житомиргаз» піднімає тариф за транспортування газу

5 грн за кубометр: «Житомиргаз» піднімає тариф за транспортування газу

  • 23 жовтня, 2021 12:57
У понеділок, 25 жовтня, об 11:00 АТ «Житомиргаз» планує зібрати громадські слухання й оголосити про намір підняття тарифу. Мова йде про оплату за розподіл природного газу (транспортування), який «Житомиргаз» збирається підняти у 2,5 раза. Про це повідомила пресслужба Житомирської міської ради.

Сьогодні ціна за транспортування газу для населення та підприємств складає 2,016 грн. У разі підняття тарифу, вона зросте до 5,028 грн за метр кубічний.
 

«Підприємство «Житомиртеплокомуненерго» свідомо не піднімає ціну на теплопостачання, щоб уникнути навантаження на кінцевого споживача, на кожну конкретну людину. А монополіст закладає собі у тариф 334 мільйони прибутку!» - коментує ситуацію Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.


Для теплокомуненерго такий крок призведе до того, що заплановані нарахування у 110 млн грн виростуть до 275 мільйонів у наступному році. 

За словами заступника міського голови Сергія Кондратюка, таке навантаження на бюджет громади означатиме повну відсутність фінансування доріг, скверів, парків тощо.

«Ми повинні зібратися громадою у понеділок біля «Житомиргазу» і рішуче висловити свою позицію. Є підписаний Меморандум, аби люди критично не відчули на собі різницю між закупівлею газу та ціною у платіжках, а є монополіст, який закладає собі мільйонні прибутки», - каже Сергій Сухомлин.
Поділитись

Новини по темі: