17 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Армія
  • Після 9 місяців на передовій 30-та механізована бригада повернулась додому: на жаль, не в повному складі. ВІДЕО

Після 9 місяців на передовій 30-та механізована бригада повернулась додому: на жаль, не в повному складі. ВІДЕО

  • 4 грудня, 2020 17:55
4 грудня у Новоград-Волинський із зони проведення Операції Об'єднаних сил повернулася 30 окрема механізована бригада, бійці якої провели на передовій 9 місяців.

Не зважаючи на оголошене перемир’я, по наших військових ведуть вогонь снайпери та обстрілюють із стрілецької зброї, передає "Суспільне".
 

"До початку припинення вогню постійні обстріли з боку противника були, були обстріли з калібрів 152 міліметри, 122-ого калібру і 120-ого. Обстріли зі стрілецької зброї були кожен день фактично на всій лінії оборони нашої бригади, після припинення вогню були нечасті випадки обстрілів, але вони мали місце – стріляли з гранатометів, як правило, зі стрілецької зброї, але в основному працювали снайпери", – розповів командир 30 окремої механізованої бригади Іван Гараз.

 

Командир батальйону бригади Володимир Гринюк каже, що ця ротація була чи не найважчою за весь час, адже бійцям доводилося боротися не лише з російським ворогом, а й з масштабними лісовими пожежами.
 

"Як ви думаєте – тяжко лягати спати, коли все в диму стоїть? Пожежі лісові були, з ними боролися протягом місяця десь, було втрачено майно, особовий склад залишився без пошкоджень. Це був кінець серпня-вересень, ліквідовували своїми силами, також залучали місцеве ДСНС з Попасної", – зазначив військовий.


У Новоград-Волинський бригада повернулася не у повному складі, за час ротації від обстрілів та куль загинуло 5 бійців. Серед них Леонід Добрянський, 45-річний чоловік служив розвідником, в його бліндаж потрапив ворожий снаряд.

ФОТО: Суспільне
 

"Він сам з Києва, був дуже досвідченим військовим, розвідником, навчав молоде поповнення всьому, що знав. У бою це була дуже смілива людина, завжди достойно за себе відповідав, людина з великої літери, одним словом", – повідомив старший солдат Роман Карабанов.


Наразі на військових чекає відпустка, після якої вони повернуться до служби та почнуть підготовку до чергової ротації.
Поділитись

Новини по темі: