30 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Якщо у вас COVID-19 в легкій формі: лікар дала головні поради

  • 17 жовтня, 2020 13:34

Коронавірус продовжує атакувати українських громадян. Деякі хворіють у важкій формі, а іншим вдається перехворіти з легкими симптомами інфекції. Інфекціоніст Надія Дребот повідомила українцям, що якщо вони хворіють в легкій формі особливого лікування не потрібно.

Також медик дала кілька важливих порад. Свої рекомендації вона написала на Facebook-сторінці. Вона нагадала, що пацієнти в легкій формі повинні самоізолюватися на 17 днів.
 

Важливі поради від лікаря:

  • Пийте багато рідини.
  • Приймайте парацетамол, якщо це потрібно.
  • Контролюйте сатурацію (забезпечення крові киснем)
  • Кожен день консультуйтеся зі своїм сімейним лікарем з приводу вашого стану.


Медик зазначила, що таким людям важко залишатися 17 днів вдома, через те, що вони не відчувають себе хворими. Але ця міра необхідна для того, щоб не наражати на небезпеку людей, що входять в групу ризику. Це літні люди, а також ті, у кого є хронічні захворювання.

Лікар нагадала, що люди, які були в контакті з хворими, також повинні піти на самоізоляцію, як би цього не хотілося.

"І контактні люди замість фізичного і соціального дистанціювання відхрещуються від своєї совісті, масово брешуть самі собі та іншим про відсутність ризику, навіть вселяють своїм хворим ближнім, що це ніякий не коронавірус, а неправильні тести, тому що не можна зупинитися, треба бігти вперед наввипередки зі своїми фантазіями і нести, поширювати вірус", - написала доктор.

 

Як проходить COVID-19 в легкій формі

Коронавірус у людини може пройти в легкій формі, що вона може цього і не помітити. Деякі симптоми будуть зовсім непомітні і людина просто не зверне на них увагу. Про це заявив інфекціоніст Київської клінічної лікарні №4 Євген Дубровський. Доктор відповів на популярне у пацієнтів питання про те, чи можна перехворіти COVID-19 і цього не помітити.

"Чи міг я перехворіти COVID-19 і не помітити?" Так, звичайно. Деякі симптоми, такі як біль у горлі, невелика слабкість, закладеність носа людина може навіть не помітити. А це і був коронавірус ", - розповів лікар ТСН.


Дубровський повідомив, що точну відповідь, перехворіли ви чи ні, може дати тільки проведений тест на антитіла класу G. Медик уточнив, що зазвичай антитіла з'являються на 20-25 день хвороби.

Нагадаємо, що раніше доктор Дубровський розповідав, що незважаючи на високу захворюваність коронавірусом в Україні, 80% населення переносять його в легкій формі і тільки 20% людей потрапляють в лікарні з ускладненнями.

Також лікар вважає, що поки не перехворіє 60% населення, пандемія коронавірусу не закінчиться.

Поділитись

Новини по темі: