27 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Політика
  • Українські угорці та словаки звернулись до представників ЄС: закликають підтримати членство України

Українські угорці та словаки звернулись до представників ЄС: закликають підтримати членство України

  • Фото: eurointegration.com.ua
  • 12 грудня, 2023 15:43

Закарпатські угорці та словаки публічно звернулися до Президента Євроради Шарля Мішеля, прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана тапрем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо.

Про це повідомляє Житомирська обласна військова адміністрація.

Національна спільнота закликала представників підтримати рішення щодо відкриття переговорів про членство України в Європейському Союзі, запланованого на 14–15 грудня 2023 року.

«Ми наполегливо закликаємо всіх лідерів держав-членів ЄС продовжувати підтримувати Україну на шляху євроінтеграції», — наголошують лідери угорських громад краю.

Громадська спілка «Закарпатське товариство угорців» також закликала угорського лідера Віктора Орбана приєднатися до початку перемовин з Україною про членство в ЄС.

«Чим швидше цей вступ відбудеться, тим швидше угорці Закарпаття матимуть рівні права і гідний рівень життя з усіма іншими європейськими народами», — наголошують представники угорської спільноти Закарпаття у своєму зверненні.

Українські словаки також наполегливо закликають усіх лідерів держав-членів Європейського Союзу продовжувати підтримувати Україну на шляху євроінтеграції.

Поділитись

Новини по темі: