19 травня, 2024
Ми в соцмережах

Металодетектори та відеокамери: як на Житомирщині проводитимуть НМТ-2024

  • Фото: Facebook Житомирської міської ради
  • 6 травня, 2024 10:05

Під час проведення Національного мультипредметного тесту (НМТ — ред.) в 2024 році для перевірки наявності засобів зв'язку у учасників тестування в тимчасових екзаменаційних центрах Житомирщини будуть використовувати металодетектори. Кабінети, де писатимуть тест, обладнають камерами відеоспостереження.

Про це розповіла заступниця керівника Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти Людмила Марцева, передає Суспільне.

За її словами, в цьому році всі тимчасові екзаменаційні центри в Житомирській області будуть обладнані камерами відеоспостереження для того, щоб контролювати прозору процедуру проведення НМТ. Також працівники поліції охорони перевірятимуть за допомогою металодетекторів наявність в учасників НMT заборонених на тесті засобів зв'язку, пристроїв зчитування, обробки, збереження і відтворення інформації.

"Це прописано в правилах проведення НМТ, і кожен, хто реєструвався, ознайомлювався з ним з цим документом. Тому я хочу просити всіх майбутніх учасників НMT не наражатись на неприємності, залишити свої мобільні телефони у спеціально відведеному місці, в аудиторії", — сказала заступниця керівника Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти Людмила Марцева.

Станом на 2 травня визначені пункти тестування готові, додала Людмила Марцева. Вони обладнані комп'ютерами і ноутбуками, тобто комп'ютерна техніка та аудиторії відповідають всім вимогам. Наповнюваність тимчасових екзаменаційних центрів становить від 30 до 60 учасників.

Як проходитиме НМТ в 2024 році

 

В 2024 році Національний мультипредметний тест буде проходити в одну зміну і складається із чотирьох предметних тестів. За словами Людмили Марцевої, учасники НМТ писатимуть два предмети по 60 хвилин, потім буде перерва у 20 хвилин і ще два предмети. Загальна тривалість написання тесту — 240 хвилин.

На Житомирщині серед бажаючих в 2024 році писати Національний мультипредметний тест — майже 2 тисячі минулорічних випускників. Вони першими проходитимуть тестування.

У Житомирській області для складання національного мультипредметного тесту у 2024 році кількість спеціальних тимчасових екзаменаційних центрів у порівнянні із минулим роком зросте — із 27 до 43. Для проведення тестування обирали приміщення освітніх та навчальних закладів, які відповідають вимогам доступності, які належно обладнані комп'ютерною технікою та інтернетом, а також мають безпечні укриття.

Поділитись

Новини по темі: