29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • У Житомирі біля під'їздів багатоповерхівок розмістять оголошення про найближчі укриття

У Житомирі біля під'їздів багатоповерхівок розмістять оголошення про найближчі укриття

  • 22 лютого, 2022 9:43
У Житомирі вже обстежили 530 підвальних приміщень. 75% відповідають вимогам і можуть бути використанні як укриття, 15% – ні. Про це повідомили в Житомирській міській раді.

В мерії пояснили, що підвал багатоповерхівки може стати укриттям, якщо перекриття  залізобетонне, а несучі стіни відповідної товщини. 
 

"Тоді, якщо стіни у будинку впадуть, люди в підвалі залишаться неушкодженими. Висота приміщення – 1,7 м.  Двері мають бути залізні або оббиті залізом. Приміщення – сухим, мати відповідну площу, вентиляцію, освітлення, місця для сидіння, не мати магістральних мереж опалення та гарячої води", – інформує міська рада.


Незабаром біля під'їздів багатоповерхівок розмістять оголошення про найближчі укриття. 

Якщо в інформаційній листівці вказана адреса будинку, в якому ви проживаєте, – це означає що укриття є у цьому будинку. Якщо ж інша – придатне укриття, визначене для мешканців вашого будинку, розташоване за вказаною адресою.



В ЖМР також нагадали, що в разі виникнення надзвичайної ситуації місцевого чи регіонального значення, працює державна система оповіщення. Звук сирен означає сигнал "УВАГА ВСІМ!". Такий сигнал може бути і перевірочний (у такому разі про це інформується за день через ЗМІ). У випадку надзвичайної ситуації сирени звучать довше – до 5 хвилин. Тоді треба увімкнути телебачення та радіо, оскільки інформація передається офіційними каналами протягом 5 хвилин після сигналу. Після отримання повідомлення треба чітко виконувати інструкції.

У разі неспрацювання електросирен – попереджувальний сигнал "УВАГА ВСІМ!" передаватиметься за допомогою сирен та гучномовців на автомобілях патрульної поліції та територіальних підрозділів ДСНС.
Поділитись

Новини по темі: