19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Пів ставки замість повної зарплати: у Житомирі після скарг медиків перевірили Центр вертебрології

Пів ставки замість повної зарплати: у Житомирі після скарг медиків перевірили Центр вертебрології

  • 4 лютого, 2022 10:07
У Житомирі провели перевірку в Обласному медичному центрі вертебрології і реабілітації. Працівники центру надсилали звернення до МОЗ про те, що керівництво змушує писати заяви про перехід на 0,5 ставки, а працювати на повну.

Про результати перевірки повідомив сайт Житомир.info.
 

«Жодний факт в колективному зверненні не підтвердився. Жодної заяви, які вони нібито писали власноруч, немає. Жодного наказу про переведення будь-якої особи, яка працює в цьому медичному закладі, немає. 14 січня був нарахований аванс, а 24 січня, якщо не помиляюся, в повному обсязі була повністю нарахована (зарплата) по тих параметрах, які визначив Кабмін всім працівникам. Так, (отримали) підвищену, як визначив Кабмін, – 20 тисяч лікарям і 13500 обслуговуючому персоналу», – розповів начальник Управління Держпраці у Житомирській області Сергій Сечін.


Спеціалісти управління поспілкувалися з колективом, серед яких і ті, хто підписав звернення, але інформацію про примусові заяви ніхто не підтвердив.

«Наші інспектори поспілкувалися практично з усіма медиками, які мали можливість, тобто вибірково з того переліку з 15 особами. Ніхто не підтвердив написання заяв, в тому числі і ті люди, які нібито підписали колективне звернення», – говорить Сергій Сечін.

Також в управлінні зазначили: наразі у Житомирській області є 19 закладів, де лікарів та медсестер перевели на 0,5 ставки.
 

Передісторія


Кабінет Міністрів України ухвалив постанову про підвищення зарплати медпрацівникам. Лікарям мають платити мінімум 20 тис. грн.

Для економії коштів медиків стали переводити на 0,5 ставки, при цьому змушуючи працювати повний робочий день.
Поділитись

Новини по темі: