29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Нове насосне обладнання на ГКНС Житомира запрацює не раніше грудня

Нове насосне обладнання на ГКНС Житомира запрацює не раніше грудня

  • 11 жовтня, 2021 12:39
На головній каналізаційні насосній станції водоканалу, яка в останні місяці потерпає від аварій, триває реконструкція. Підрядник вже встановив два нових насоси, триває підготовка до монтажу третього.

Про це повідомляє "Перший житомирський" з посиланням на пресслужбу комунального підприємства.
 

"За останні два місяці підрядна організація "ESOTECH" встановила два нових насоси і розпочала підготовку до монтажу третього, що дозволить запустити технічно переоснащене ліве "плече" ГКНС, – три нових насоси. Через 7-14 днів після введення його в експлуатацію – терміну, який дозволить пересвідчитися у коректності роботи нового насосного обладнання, – будуть демонтовані 48-річні насоси правого "плеча" ГКНС і проведено його повне технічне переоснащення", – коментує представник пресслужби водоканалу Сніжана Герасимчук.


Фото: Перший житомирський


Остаточні терміни завершення реконструкції наразі невідомі. За словами начальника управління комунального господарства Житомира Олександра Марцуна, підрядники затримують роботи. У тестовому режимі обладнання запрацює не раніше грудня.
 

"У п’ятницю ми уточнювали терміни. Це не повне завершення реконструкції головної насосної станції, а завершення робіт, коли почне працювати нове обладнання. Хоча б у тестовому режимі. Цей термін поки посувається на початок, напевно, грудня. До грудня, скажімо так. Чому? Це вже питання до наших підрядників. У них виникли деякі зміни в проєктно-кошторисній документації, і вони зараз займаються цим питанням", – говорить Олександр Марцун.


Передісторія


У листопаді 2020 року розпочався ремонт головної каналізаційної станції. На проведення робіт Житомир отримав від Республіки Словенія 2,8 млн євро.

7 серпня на головній каналізаційній насосній станції Житомира сталася аварія, в результаті якої стоки кілька днів зливали в річку. Збитки оцінили в 23 млн грн.

30 серпня на каналізаційному колекторі діаметром 1000 мм, який транспортує стоки до ГКНС, стався порив.

18 вересня Державна екологічна інспекція заявила, що на КП «Житомирводоканал» сталася аварійна ситуація.

6 жовтня на головній каналізаційній станції Житомира вчергове сталася аварія. Через зупинку насосів неочищені стоки потрапили в річку Тетерів
Поділитись

Новини по темі: