19 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Житомир – у «жовтій» зоні карантину: які обмеження почали діяти

  • 23 вересня, 2021 9:15
З 00:00 23 вересня по всій території України запроваджено "жовтий" рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19. Відповідно посилили карантинні обмеження, однак вони не діятимуть для вакцинованих.
 

Масові заходи


Масові заходити можна проводити за умови заповненості приміщення на дві третини. Відвідувачам мають обов'язково вимірювати температуру тіла.

На масових заходам людям необхідно дотримуватись маскового режиму, а також користуватись антисептиками. Безумовною складовою подій буде безпечна дистанція гостей.
 

Кінотеатри та інші заклади культури


Заклади культури та кінотеатри працюватимуть також із максимальною наповненістю приміщення на дві третини. Між двома заповненими відвідувачами рядами має бути один порожній.

Дозволяється також розміщувати місця для глядачів у шаховому порядку, за умовами 50% наповненості приміщення.
 

Заклади громадського харчування


У закладах громадського харчування, можна сідати до 4 людей за 1 столиком. При цьому необхідна дистанція між гостями – 1,5 метри.

Пересуватись по закладу можна лише в засобах індивідуального захисту. За столом та під час приймання їжі чи напоїв дозволяється бути без маски.
 

Спортзали


Спортивні зали та фітнес-центри, що працюватимуть, мають забезпечити 10 квадратних метрів на людину.
 

Навчальні заклади


Обмеження жовтої зони передбачають заборону відвідувати заклади освіти, якщо 80% персоналу не вакциновані хоча б однією дозою.

Винятком є дитячі садки і 1-4 класи шкіл, вони зможуть продовжувати працювати навіть якщо не буде дотримана норма в 80% вакцинованих.
 

Транспорт


У "жовтій" зоні не передбачено введення обмеження для транспорту. Крім того, раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомляв, що транспорт не зупинятимуть навіть у "червоній" зоні. Також не планують перевіряти наявність вакцинації у пасажирів, а ось водії повинні бути зі щепленням.




Обмеження "жовтого" рівня не будуть застосовуватися, якщо всі учасники (відвідувачі) та щонайменше 80% організаторів масових заходів, працівників кафе та ресторанів, кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, спортзалів та басейнів матимуть хоча б одне щеплення або чинний (72 год) результат ПЛР- чи експрес-тестування. Доказом вакцинації є COVID-сертифікат, його можна згенерувати в додатку "Дія". 


Поділитись

Новини по темі: