24 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Аварія на ГКНС: мер Житомира назвав причину та ологосив догану директору водоканалу

Аварія на ГКНС: мер Житомира назвав причину та ологосив догану директору водоканалу

  • 13 серпня, 2021 15:31
Міський голова Житомира Сергій Сухомлин заявив, що вже закінчене розслідування за фактом аварії на головній каналізаційній насосній станції міста.
 

"Службове розслідування провели. Результати вже є, прописано виявлені порушення. Підрядник залишив роботу, не запломбував трубу. Керівництво і технагляд водоканалу не налагодили роботу як належне", – повідомив на своїй Facebook-сторінці Сухомлин.




За фактом аварії мер Житомира оголосив догану директору КП "Житомирводоканал" Андрію Нікітіну.
 

"Оголосити догану директору комунального підприємства "Житомирводоканал" Житомирської міської ради Нікітіну Андрію Миколайовичу за неналежне виконання посадових обов'язків в частині незабезпечення достатнього контролю за діяльністю підлеглих працівників при виконанні ними посадових обов'язків та за дотримання умов договорів, укладених підприємством", – йдеться в документі, опублікованому на сайті міської ради.




Також Сергій Сухомлин повідомив, що водоканал планує витратити на зариблення Тетерева близько 500 тис. гривень.

"В основному це буде білий амур та товстолоб. Цей різновид риб найкраще справляється з очищенням водойми", – сказав міський голова.
 

Що сталося


В ніч на 7 серпня на головній каналізаційній насосній станції Житомира був затоплений машинний зал. Працівникам КП "Житомирводоканал" не вдалося врятувати насосне обладнання від затоплення і неочищені стоки почали потрапляти до Тетерева.

8 і 9 серпня скид стоків продовжився. У Тетереві зафіксували масовий мор риби.

В ніч на 10 серпня на головній каналізаційній насосній станції Житомира запустили один з насосних агрегатів. Проте, він попрацював лише декілька годин та зупинився.

Вночі 11 серпня працівникам КП "Житомирводоканалу" вдалося запустити один з насосів та розпочати перекачувати стоки на очисні споруди.

12 серпня в усіх точках відбору рівень розчиненого кисню у воді перебував у нормі.





Поділитись

Новини по темі: