20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Екологи розповіли про стан річки Тетерів після аварії на ГКНС

Екологи розповіли про стан річки Тетерів після аварії на ГКНС

  • 11 серпня, 2021 14:55
Державні інспектори кожні дві години, починаючи з 7 серпня, проводять заміри розчиненого кисню в річці Тетерів та на аварійному скиді. Станом на 11 серпня позитивна динаміка щодо підвищення розчиненого кисню у воді – не спостерігається.

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція Поліського округу. Фахівці зазначають, що стічні води продовжують потрапляти до річки, проте їх кількість зменшилась.
 

"Сьогодні вночі на ГКНС частково запустили насосне обладнання, чим зменшено кількість стічних вод, які потрапляють до річки Тетерів, однак скид станом на 12 годину дня 11 серпня триває", – інформують екологи.


Протягом 9 і 10 серпня у водах Тетерева нарахували понад 27 000 екземплярів загиблої риби.
 

"9 серпня проведено обстеження водного дзеркала та берегової лінії річки Тетерів нижче скиду протяжністю близько 2 кілометрів (район ТОВ «Житомирський картонний комбінат). За результатами обстеження і комісійного підрахунку кількість загиблих водних біоресурсів становить 17 547 екземплярів. За результатами обстеження 10 серпня кількість загиблих водних біоресурсів становить 10 056 екземплярів. Розрахунки завданої шкоди, та всі матеріли будуть передані до правоохоронних органів", – повідомляє Державна екологічна інспекція.


11 серпня під час обстеження водного дзеркала та берегів річки Тетерів нижче скиду (села Бистрі, Левків, Станишівка) нових випадків загибелі водних біоресурсів не виявлено.

Екологи закликають місцевих жителів відмовитися від використання річки, як для купання, так і для риболовлі, плавання на човнах або водопою тварин.

Нагадаємо, вночі 11 серпня працівникам КП "Житомирводоканалу" вдалося запустити один з насосів та розпочати перекачувати стоки на очисні споруди.
Поділитись

Новини по темі: